Predstavljen križevački fotokatalog "Kapi vinske ljubavi"

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 25.1.2023. 12:46:03
Predstavljen križevački fotokatalog "Kapi vinske ljubavi"

Foto: Marko Čolić

U povodu vinogradarskog sveca Sv. Vinka, 21. siječnja 2023., u Hrvatskom domu u Križevcima održana je završna svečanost 2. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju.


Tom prilikom predsjednik Križevačkih štatuta  Siniša Katavić dodijelio je nagrade i pohvale autorima najuspješnijih fotografija koje su prijavljene iz cijele Hrvatske. 


Predstavljen je i fotokatalog “Kapi vinske ljubavi”. Tijekom programa domaćini Društvo za očuvanje križevačke baštine “Križevački štatuti” počasni predsjednici Društva, Tanja Baran kao hižna mamica, hižni japica Zoran Homen i te Siniša Pleše uz vinske pjesme   tamburaša KUD-a „Prigorje“ prezentirali su bogati program po vinskim regulama Križevačkih štatuta.  


Manifestaciju su organizirali Društvo za očuvanje križevačke baštine “Križevački štatuti” i Grad Križevci  uz potporu KUD-a “Prigorje”, Destinacijske agencije Križevci i KTC-a Križevci.


Na natječaju za hrvatsku vinsku fotografiju  prvu nagradu stručnoga ocjenjivačkog  suda, u kojemu su bili profesionalni fotografi Goran Matošević, Bernard Čović i Josip Mišo Lišanin, primio je Branko Nađ iz Zagreba za fotografiju "Zvjezdana vrtnja" nastalu u vinogradima Belja, drugu nagradu osvojila je Anja Duršot iz Virovitice za fotografiju "Colourful vibrations", dok je treću nagradu dobio Goran Jakuš iz Velike Gorice za fotografiju "Berba u vinogradu Krauthaker".


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.4.2024. 17:07:18

Create Account