Forum S, novi europski projekt Zelenih i plavih Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.10.2022. 14:18:48
Forum S, novi europski projekt Zelenih i plavih Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Udruga Zelene i plave Sesvete pokrenula je novi europski projekt pod nazivom Forum S - komunikacijom za razvoj Sesveta.



Na prvom sastanku partnera projekta financiranog sredstvima EU socijalnog fonda sastali su se partneri na projektu, predstavnici Zelenih i plavih Sesveta, Srednje škole Jelkovec i Visoke škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays.


Kroz projekt komunikacijski stručnjaci Visoke škole Edward Bernays će na tridesetak radionica koje će se odvijati od ovog listopada sve do kraja svibnja 2023. godine kada projekt završava, educirati učenike Srednje škole Jelkovec kako se nositi s izazovima života u današnjem medijskom okruženju podizanjem medijske pismenosti. Bit će izrađen i priručnik Djeca i mediji u kriznim situacijama, a također, profesori i učenici škole izradit će svima besplatno dostupnu mobilnu aplikaciju, svojevrsni informacijsko-komunikacijski softver za pomoć stanovništvu u kriznim situacijama.


Također, bit će provedene i psihološke radionice za članove udruge ZIPS čiji je cilj unaprijediti komunikacijske vještine članova Udruge u smislu pomoći unesrećenim osobama zahvaćenim kriznom situacijom, pružiti im utjehu, priopćiti neugodnu vijest ili pružiti im priliku za samopomoć.


Projekt je u cijelosti financiran prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 br.  UP.04.2.1.11.0142 u vrijednosti 399.663,36 kn, a odvijat će se do kraja svibnja 2023. godine.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge Zelene i plave Sesvete.



Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 12:04:21

Create Account