Glazbena škola Zlatka Grgoševića proširila se i na Zelinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.9.2019. 13:06:45
Glazbena škola Zlatka Grgoševića proširila se i na Zelinu

Foto: Google/Zgrada Narodnog sveučilišta Zelina

Ovom školskom godinom 2019./2020,  u Gradu Svetom Ivanu Zelini radom počinje Područni odjel sesvetske Glazbene škole Zlatka Grgoševića.Velika želja mnogih Zelinčana, uz dugogodišnji  trud gradonačelnika Hrvoja Košćeca i ravnateljice Glazbene škole Zlatka Grgoševića Ljerke Pašalić napokon se ostvarila. 


Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je 25.travnja 2019. Rješenje kojim se odobrava Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića početak rada Područnog odjela u Sv.Ivanu Zelini i početak izvođenja Nastavnog plana i programa za osnovnu glazbenu školu za instrumente : Klavir, Gitara, Violina, Tambure i Harmonika.


Iako je zanimanje bilo veliko jer je na prijemni ispit u lipnju došlo je više od 60 zainteresirane djece, prvu glazbenu poduku započet će samo 25 učenika 1. razreda osnovne glazbene škole, koliko je odobrilo Ministarstvo. Nastava će se održavati u gradskom prostoru na lokaciji Vatrogasna 3, (zgrada Narodnog sveučilišta) u samom  gradskom središtu. Stigli su već i prvi instrumenti koje je kupio Grad Sveti Ivan Zelina : 2 klavira, 5 violina, a uskoro stižu i tambure, gitara i harmonika.


Glazbena škola Zlatka Grgoševića djeluje od 1979. godine,  najprije kao dio Narodnog sveučilišta „Sesvete“, a od 2014. godine samostalno. Odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba 2016. godine osnovnoškolsko obrazovanje dopunjeno je srednjoškolskim. Ovu školsku godinu započinje ukupno 545 učenika, od toga 448 u osnovnom i 97 u srednjoškolskom obrazovanju. Škola djeluje u namjenski uređenom prostoru u Ulici Ivana Gorana Kovačića 19 od 1984. godine, u  prostoru u Bjelovarskoj 48 b od 2013. godine,  od  šk. godine 2016./2017. u prostoru Gimnazije Sesvete u Bistričkoj 7, te od ove školske godine u Vatrogasnoj 3 u  Svetom Ivanu Zelini.


Škola je postala prepoznatljiva po kvalitetnim animacijskim koncertima u osnovnim školama Sesveta, zajedničkim koncertima s drugim glazbenim školama, u mnogim ustanovama, te sudjelovanju na brojnim natjecanjima gdje naši učenici osvajaju brojne visoke nagrade (šk. god.2018./2019. osvojeno je 50 prvih, 50 drugih i 16 trećih nagrada na 20 natjecanja-što županijskih, državnih i međunarodnih).


"Veselimo se što prostor u Vatrogasnoj 3 ima prekrasnu obnovljenu dvoranu, u kojoj će već krajem godine biti održani prvi koncerti naših prvašića, a do kraja nastavne godine i zajednički koncert s učenicima iz matične škole.


Sva događanja tijekom  ove školske godine bit će posvećena proslavi 40. obljetnice djelovanja glazbene škole u Sesvetama-Zagrebu, a kao jedan od poklona za obljetnicu svakako je i početak rada Područnog odjela u Svetom Ivanu Zelini", izjavila nam je ravnateljica škole Ljerka Pašalić.


Evo i nekoliko informacijamacija o početku nastave u Područnom odjelu Sveti Ivan Zelina : 

dogovor za raspored nastave instrumenata i solfeggia bit će u utorak 10. rujna u 17.30 u dvorani Vatrogasna 3, gdje će učenici i roditelji upoznati profesore, dobiti sve informacije vezane uz glazbeno obrazovanje i dogovoriti raspored nastave. 


Najavljujemo, ukoliko bude zainteresiranih, krajem mjeseca rujna početak nastave Početničkog solfeggia (djeca od 6-8 godina), u istom prostoru, za što roditelji mogu popuniti on line prijavu na stranici Škole www.gs-zgrgosevica.hr, uz napomenu da su iz Svetog Ivana Zeline.


"Veselimo se početku rada Područnog odjela. Svim učenicima želimo sretnu i uspješnu 

1. školsku godinu u glazbenoj školi, puno dobre glazbe i lijepih koncerata", zaključuje ravnateljica Pašalić. Vezane vijesti
Ažurirano: 24.5.2022. 10:03:58

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account