Grad mjesecima ne doznačuje novac školama koje su na rubu blokada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.10.2021. 10:25:24
Grad mjesecima ne doznačuje novac školama koje su na rubu blokada

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Zagrebačke škole u ozbiljnim su financijskim problemima zbog višemjesečnog kašnjenja isplate sredstava koje im je dužan osnivač Grad Zagreb, piše u srijedu Jutarnji list.



Kako je jutros izvijestio Jutarnji list, gradske su škole u ozbiljnim problemima, jer Grad koji je njihov vlasnik ne uplaćuje svoje obveze prema školama, a kojima već gori pod petama ponajviše zbog neplaćenih računa za struju, vodu, plin, dobavljačima za školsku kuhinju itd...


Kako dalje navodi Jutarnji list, ravnatelji škola potvrđuju da su zadnji novac od Grada za pokrivanje troškova energenata primili u kolovozu za ožujak, zadnja refundacija prehrane stigla je u rujnu za travanj, a tek ovoga tjedna na račune su im sjeli materijalni troškovi za zadnji mjesec prošle školske godine.


Ravnatelji ističu kako nemaju novaca ni za hitne intervencije, te da su im mnogi računi stigli na naplatu, a kako nemaju novaca prijete im blokade i ovrhe.


Prema procjeni upućenih, Grad   bi mjesečno trebao školama doznačivati ukupno desetak milijuna kuna za račune, materijalne troškove i prehranu učenika (u čijoj subvenciji sudjeluju i roditelji), donosi današnji Jutarnji list.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account