Jakov Šitum, sesvetski gimnazijalac predstavlja Hrvatsku na Olimpijadi njemačkog jezika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.5.2022. 13:36:42
Jakov Šitum, sesvetski gimnazijalac predstavlja Hrvatsku na Olimpijadi njemačkog jezika

Foto: Gimnazija Sesvete

Jakov Šitum, sesvetski je gimnazijalac koji će predstavljati Hrvatsku na međunarodnoj Olimpijadi iz znanja njemačkog jezika.
Jakov Šitum, učenik Gimnazije Sesvete predstavljat će Hrvatsku na međunarodnoj olimpijadi u znanju njemačkoga jezika koja će biti održana u Hamburgu. On je tu priliku osvojio na državnom natjecanju iz znanja njemačkog jezika, odnosno u finalu za plasman na olimpijadu.


Svakako treba napomenuti i pohvaliti da je u hrvatskom finalu za plasman na olimpijadu sudjelovalo je čak petero učenika Gimnazije Sesvete (Erika Mihoci, Jure Šoda, Ivona Pišković, Lorena Cvitkušić i Jakov Šitum), a da se radi o izuzetnom uspjehu govori i činjenica što nitko od njih nije boravio na njemačkom govornom području i da njemački jezik uče isključivo u školi.


To je još jedan pokazatelj vrlo kvalitetnog rada gimnazijskih profesora, kao i koliko vrijedi naša gimnazija. Već dugo je to vidljivo i po tome što sesvetski gimnazijalci u velikoj većini upisuju fakultete kao prvi izbor, što dovoljno govori o kvaliteti obrazovanja koju prime u možda i najsjajnijoj sesvetskoj instituciji - Gimnaziji Sesvete.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.10.2023. 11:45:05

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account