Novi sesvetski ugostitelji maturirali s ocjenom - za prste polizati!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.6.2020. 9:50:08
Novi sesvetski ugostitelji maturirali s ocjenom - za prste polizati!

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Učilištu Sesvete srednjoškolsko obrazovanje za kuhara, konobara ili hotelijera završilo je petnaestak polaznika koji su u srijedu popodne predstavili svoje završne radove. A bilo je doista za prste polizati!



Učilište Sesvete u sklopu kojeg će od jeseni krenuti s prvom nastavnom godinom, Privatna osnovna škola Linea, već niz godina drži srednjoškolsku nastavu za odrasle za razna zanimanja, a upravo su maturirali ugostitelji.


Njih petnaestak za završni su rad priredili domjenak slaganjem švedskog stola, raznih plata, kuhanjem mnogih finih jela, kao i spravljanjem izvrsnih slastica.


U nazočnosti ravnateljice Ane Bubalo Tikvan, maturantima su prigodne riječi uputili voditelj ugostiteljskog programa Branko Krkanić, mentor Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba, prof. Stipe Tomljenović, te profesor kuharstva iz Hotelijersko turističke škole iz Zagreba Ivica Đukić.


Profesor Tomljenović rekao je maturantima kako nisu promašili zanimanje, jer ugostiteljskih radnika u Hrvatskoj uvelike manjka, a ova trenutačna situacija kad zbog poznatih okolnosti nema neke velike potražnje za ugostiteljima je, nadajmo se, samo privremena i kratkotrajna.


Osim srednjoškolske nastave za ugostiteljska usmjerenja, Učilište Sesvete nudi srednjoškolsku izobrazbu ili prekvalifikacije i za mnoga druga zanimanja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.5.2023. 13:57:09

Create Account