Škola u Vugrovcu imat će 20 učionica, učenici u nju kreću u zimi 2022

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.8.2021. 13:09:17
Škola u Vugrovcu imat će 20 učionica, učenici u nju kreću u zimi 2022

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Škola u Vugrovcu, u velikom zagrebačkom potresu najteže stradala sesvetska škola  obnavlja se i dograđuje, kad će biti gotova imat će 20 učionica i jednosmjensku nastavu.



Građevinski radovi na zgradi škole u Vugrovcu u punom su jeku. Trenutačno se izvodi armirano-čelični kostur budućih moćnih stupova u unutrašnjosti zgrade, koji će s već izgrađenim postranim stupovima nositi cijelu buduću konstrukciju zgrade na kojoj će se dići još jedan kat, a uz samu zgradu na istočnom dijelu dograđen je još jedan aneks od 120 kvadrata koji će se također još dizati, te će škola u vrlo skoroj budućnosti, već do kraja godine izgledati potpuno drugačije negoli do sad. 


Rekli bismo potiho, svako zlo za neko dobro. 


Nakon završetka radova koji se očekuju sredinom studenog ove godine, slijedi opremanje škole, a prema riječima ravnatelja OŠ Vugrovec-Kašina Vladimira Vugera, bit će to jedna od najopremljenijih škola u Hrvatskoj.


"Očekujemo da s nastavom u Vugrovcu započnemo u drugom polugodištu ove nove školske godine", rekao nam je ravnatelj Vuger na školskom gradilištu. 


Do tada će djeca, kao i protekle godine, u školu autobusima niži razredi u Kašinu, Planinu Donju i Prekvršje, a viši razredi u Iver. Satovi će ove godine biti im skraćeni na 40 minuta, što je tražio Grad za sve potresom pogođene škole, kao  škole domaćine.


Opširnije pogledajte u video zapisu ispod članka.



Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 16:03:24

Create Account