SŠ Jelkovec zlatna na Worldskills srednjoškolskom natjecanju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.5.2021. 12:17:52
SŠ Jelkovec zlatna na Worldskills srednjoškolskom natjecanju

Foto: SŠ Jelkovec

Wordlskills Croatia 2021. državno natjecanje u mnogim disciplinama za učenice i učenike strukovnih škola održano je od 10. do 13. svibnja. U disciplini robotika domaćin je bila Srednja škola Jelkovec.



Lovro Rogina i Marko Kunješić osvojili su prvo mjesto i zlatnu medalju na nedavno natjecanju srednjoškolaca u disciplini robotike. Mentor im je bio njihov profesor Marinko Korčanin kojem oni nisu prvi učenici osvajači medalja. 


U natjecanju iz discipline Robotika uz Srednju školu Jelkovec koja je bila domaćin, sudjelovale su još tri škole, iz Pule, Osijeka i Krapine.


"Naši su učenici osvojili prvo mjesto i time postali državni prvaci u području robotike, na čemu im iskreno čestitamo te se nadamo da će svoj talent i darovitost u tome području razvijati i nadograđivati i dalje", izjavio je ravnatelj škole Marko Kovačević.


Na natjecanju je sudjelovao još jedan učenik - Neven Štimac iz 3c razreda koji je  nastupao u području izrade programskih rješenja. Mentor mu je bio Ivan Ljubičić, nastavnik matematike i računalstva.


U organizacijskom povjerenstvu valja spomenuti nastavnike koji su sudjelovali i pobrinuli se da natjecanje prođe u najboljem redu: Tihomir Kober, Ivica Palikuća, Mihael Vuger i Mislav Čupić.


Organizaciju domaćinstva škole pomogli su i volonteri, učenice i učenici 4.a razreda koji su svojim angažmanom pomagali organizacijskom povjerenstvu u neometanoj provedbi natjecanja, Magdalena Markovinović i Mihael Panjkrc.


Organizacija natjecanja iz robotike u SŠ Jelkovec protekla je u idealnoj atmosferi uz savršenu organizaciju za što svakako treba čestitati ravnatelju škole  Marku Kovačeviću i računovotkinji Suzani Gerić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 12:30:54

Create Account