Virtualni svijet vrtićaraca iz Brestja, grupa Leptirići na emaze stranici by teta Leona

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.12.2021. 13:43:22
Virtualni svijet vrtićaraca iz Brestja, grupa Leptirići na emaze stranici by teta Leona

Foto: emaze

Teta Leona, odgojiteljica - mentorica Dječjeg vrtića Sesvete, PV Brestje omogućila je svima ulazak u veseli svijet dječje mašte kroz virtualnu izložbu njihovih radova i pjesama na kreativnoj web stranici emaze.com. 



"Kontaktirajte tetu Leonu, radi čuda s djecom", skraćeno je otprilike glasio dopis u našu redakciju jednog, pretpostavljamo, tate djeteta iz DV Brestje. 


I doista, ova mnogima znana teta priuštila je roditeljima djece, njihovim prijateljima i znancima mogućnost razgledavanja dječjih radova na vrtićkoj izložbi. Na žalost, ne može se to više kao nekad, kada bi na izložbe i priredbe u vrtiće dolazile cijele karavane "velikih" kako bi puni duha, toplog srca i s pokojom suzom u očima pratili nastupe ili izložbe njihovih mališana. 


Danas se to više ne može. Razlog svi mi "veliki" dobro znamo, a i "mali" su već to usvojili, barem najstarije odgojne skupine. Stoga je virtualni svijet ostao za sada jedino sredstvo pogleda odraslih u postignuća naših mališana, pa ovakvi primjeri ustrajnog entuzijastičnog i srčanog rada tete Leone Nekret Katić nisu mogli ostati nezamijećeni.


Teta Leona radi u odgojnoj skupini "Leptirići" s integriranim englesko-glazbenim programom ( djeca u petoj godini života) i voditelj je glazbenog programa u DV Sesvete. 


"Već dugi niz godina surađujem s lokalnom i gradskom zajednicom sudjelovanjem na manifestacijama tijekom kojih djeca imaju mogućnost prezentirati svoje glazbene kompetencije nastupom na pozornici ( Sesvetski fašnik, Advent u Zagrebu, Sigurno u školu s HAK-om, Božićni koncerti u Crkvi Dobrog Pastira, Darujmo djeci kazalište...). Pojavom pandemije uskraćeni smo djeci i roditeljima omogućiti ove prekrasne trenutke djetinjstva. Stoga, prilagodila sam se situaciji i prebacila u virtualni svijet koji je dostupan isključivo roditeljima kako bi naše malene zaštitili na web-u" objašnjava nam ova savjesna djelatnica DV Sesvete koju ćemo, kao i njeni vrtićarci zvati jednostavno teta Leona. 


"Objave kojima prezentiramo svoja postignuća nisu javna. Tijekom jeseni u vrtiću provodimo aktivnosti kojima djeci u suradnji s roditeljima omogućujemo neposredan doživljaj i iskustva ovog prelijepog godišnjeg doba. Sada se s njim opraštamo . To me potaklo da izradim interaktivno likovno-glazbenu virtualnu izložbu pomoću emaze aplikacije kojom  prezentiramo dječja postignuća i doživljaj jeseni likovnim i glazbenim izričajem", nastavlja teta Leona naglašavajući kako je upravo spomenuta aplikacija omogućila izlazak iz uskog kruga pristupnika sadržaju i omogućila vidljivost svima. Tako svatko tko poželi prošetati virtualnom galerijom radova Leptirića pogledati slike, ali i poslušati njihove pjesmice, a mogu to bilo kada na stranici emaze.

 

Važno je napomenuti da se tijekom gledanja  ne koristi autoplay, već virtualnom galerijom prelazite prstom ukoliko koristite mobitel ili strelicama ukoliko koristite računalo zbog apliciranih audiozapisa na nekim dijelovima.


Preporučujemo svima, posjetite galeriju i uživajte u djećem pogledu na njihovu stvarnost i njihov jednostavan i sretan svijet, bez obzira kako god ga odrasli doživljavali.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 15:03:20

Create Account