Hodaj, bicikliraj, trči, rolaj, sesvetski vrtičarci sudjelovali u Europskom tjednu mobilnosti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.9.2023. 21:48:40
Hodaj, bicikliraj, trči, rolaj, sesvetski vrtičarci sudjelovali u Europskom tjednu mobilnosti

Foto: Dječji vrtić Sesvete

Povodom Europskog tjedna mobilnosti djeca Dječjeg vrtića Sesvete odgojnih skupina: Ivančica,   Visibaba i Jaglac obilježili su različitim aktivnostima.


Europski tjedan mobilnosti je manifestacija posvećena održivoj mobilnosti koja se uz potporu Europske komisije održava od 2002. godine od 16. do 22. rujna.

Europski tjedan mobilnosti u vrtiću obilježavamo različitim aktivnostima s ciljem osvještavanja i djece i odraslih o važnosti očuvanja okoliša, promoviranja zdravih stilova življenja s naglaskom na kretanje, vježbanje, korištenje neštetnih prijevoznih sredstava (bicikl, romobil, koturaljke i slično), kao i sigurnog i odgovornog ponašanja u prometu.


Povodom ovogodišnjeg obilježavanja tjedna mobilnosti, djeca iz odgojnih skupina „Ivančica“, „Visibaba“ i „Jaglac“ pohađala su školu rolanja „Mali sportaši“.


Rolanje je, kao i klizanje, sport koji se skladno razvija motoričke sposobnosti s posebnim naglaskom na ravnotežu i koordinaciju te je upravo zbog toga idealan izbor za djecu predškolske dobi.


Djeca su uspješno svladala početne vještine rolanja, uživala u tjelesnim aktivnostima i druženju te su zasluženo dobila diplomu.


Tekst priredila odgojiteljica Dunja Kutleša



Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 15:03:20

Create Account