"Jagodice" iz DV Lepptir osvojile prvu nagradu Hrvatskih šuma radom "Pogled u sunce kroz krošnju"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.5.2024. 15:37:18
"Jagodice"  iz DV Lepptir osvojile prvu nagradu Hrvatskih šuma radom "Pogled u sunce kroz krošnju"

Foto: DV Leptir

 “Šumske tajne – otkrivanje čuda prirode” 2024. godine, naziv je natječaja Hrvatskih šuma na kojem je sesvetski Dječji vrtić Leptir osvojio prvu nagradu u svojoj kategoriji.Na likovnom natječaju Hrvatskog šumarskog instituta na temu “Šumske tajne – otkrivanje čuda prirode” 2024. godine, odgojna skupina “Jagodice “ Dječjeg vrtića “Leptir” osvojila je 1. mjesto u kategoriji skupnih radova djece predškolske dobi.

Recikliranim papirom kojeg su djeca sama izradila nastao je likovni rad koji predstavlja pogled kroz krošnje prema suncu iz dječje perspektive. Kao uvod i poticaj na aktivnost djeca su prvo promatrala sunce kroz krošnje na igralištu, a onda su pronašla i odgovarajuću „fotografiju“. Papir su djeca trgala rukama na manje komade i lijepila na podlogu prema bojama koje su imenovali (žuto sunce, plavo nebo ,zeleni listovi). Crnim flomasterom crtali su sebe i lijepili na putić kojim su išli u šetnju iz vrtića u šumu . 


"S ponosom zbog  osvojenog 1. mjesta, prisustvovali smo svečanoj dodjeli diploma i nagrada pobjednicima likovnog natječaja koja je u četvrtak, 16. svibnja 2024. godine održana u sklopu Dana otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom", izjavila nam je ravnateljica Ines Benić.

Članak priredile odgojiteljice: 

Renata Stanešić 

Ana Petrović 

Renata Buzdovačić


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.2.2024. 10:53:09

Create Account