Loode osamdesete bila je tema ovogodišnjeg obilježavanja dana OŠ Vugrovec - Kašina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.4.2023. 22:40:52
Loode osamdesete bila je tema  ovogodišnjeg obilježavanja dana OŠ Vugrovec - Kašina

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Dan OŠ Vugrovec - Kašina svečano i veselo obilježen je u petak u matičnoj školi u Kašini.



Dan škole svakako je prigoda za sumiranje godišnjeg rada obrazovne institucije, stoga su školske priredbe nešto što se u školi čeka cijelu godinu i pri tome se osjeća i natjecateljski duh, jer izuzetno je važno da upravo naš razred bolje otpjeva, otpleše ili odrecitira od njihovog. Prisjetimo se, tako je to bilo nekad, tako je i danas, a ako ništa drugo dobro je da je taj nepokolebljivi duh mladosti konstanta, a sve ostalo mogu biti varijable. 


I doista su školarci dali sve od sebe da njihova točka bude uspješna, da njihov sportski nastup bude pobjeda, a učitelji ionako dobro znaju da i bez njihove muke nema nauke, stoga su i oni dali svoj doprinos bilo u vidu nastupa njihovih učenika, susretu njihovih sportaša, u pripremanju cjelokupne manifestacije ili u predstavljanju komornih izložbi u nekoliko razreda. Glavni, čini nam se,  bio je upravo onaj koji je predstavio školu u osamdesetima prošlog stoljeća u artefaktima kojih se i danas dobro sjećaju tadašnji učenici. 


Od uobičajenih uglavnom plavih razrednih knjiga koje smo svi mi kao učenici zvali "dnevnicima", preko kuta koje su  tada nosili u školama, i učenici i nastavnici, gramofona, ploča s ondašnjim dječjim pjesmama i pričama, pa preko uređaja koji su se tada koristili. Sjeća li se tko još, primjerice, grafoskopa? 


Također učenici se vrlo rado uključili u igru pogađanja "Prepoznaj profesora", gdje su na velikom panou bile izvješene fotografije pedesetak školskih nastavnika iz doba njihove što ranije, što kasnije mladosti. "Viš ga, ravnatelj igra v tamburu", povikao je jedan učenik prepoznavši današnjeg ravnatelja na fotografiji iz nekih prijašnjih vremena. 


A na priredbi ravnatelj Vladimir Vuger pozdravljajući nazočne goste, učenike, te mnogobrojne roditelje u prostoru sportske dvorane škole u Kašini čestitao je svima na još jednoj uspješnoj školskoj godini koja se polako primiče kraju, te posebno čestitao učenicama koje su proglašene za najbolje učenice škole godine. 


"Bo je to slatki problem, imali smo čak sedam - osam kandidata koje smo mogli proglasiti učenikom godine, no ove smo godine proglasili ravnopravno dvije učenice. Da ne bismo mi odrasli imali ikakva utjecaja na to, o ovoj nagradi odlučili su učenici osmih razreda naše škole", rekao je ravnatelj Vuger vidno zadovoljan izuzetnom generacijom osmaša, ali i ostalih uzrasta. 


Gromoglasan pljesak nakon svake točke i na kraju priredbe bio je najbolji dokaz još jednog uspješno obavljenog zadatka, projekta, posla, kako god tko to nazvao.   Ustvari mukotrpnog poziva prosvjetara.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 16:03:24

Create Account