Objavljena je monografija "30 godina Gimnazija Sesvete"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.8.2021. 8:57:20
Objavljena je monografija "30 godina Gimnazija Sesvete"

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Jedna od najznačajnijih i najuglednijih sesvetskih institucija, Gimnazija Sesvete, dobila je povodom tridesete obljetnice monografiju koju s napisali njeni nastavnici i učenici, te dosadašnji ravnatelj Slavko Ivanković.



Bogato ilustrirana, vrlo vješto uređena i ozbiljno napisana bez obzira je li pokoji tekst intoniran ozbiljno ili veselo, monografija Gimnazije Sesvete impozantna je knjiga koja će budućim generacijama svjedočiti o počecima i stasanjima srednjoškolskog obrazovanja u Sesvetama. 


Njen sadržaj doduše ne obiluje povijesnim činjenicama ili slikama  početaka rada, nego bilježi aktualni trenutak djelovanja Gimnazije u posljednjih nekoliko godina, rekli bismo s razlogom, jer je upravo ovo doba od osamostaljenja gimnazijskog obrazovanja u samostalnu instituciju, doba procvata ove, prema mnogima, najuglednije sesvetske institucije.


Danas gotovo da nema Sesvećana koji s njome nije barem  nekim dijelom povezan, pa makar da prolazeći pokraj nje nje u Bistričkoj ulici ne baci pogled na arhitektonski jednu od najljepših srednjoškolskih zgrada u Hrvatskoj.


A kako je Gimnazija Sesvete otvorena svim građanima Sesveta, pa i šire, tako će svaki znatiželjnik moći u budućnosti, kad okolnosti to budu dozvolile, doći u gimnazijsku knjižnicu prolistati monografiju i možda se prisjetiti nekih lijepih trenutaka školovanja ili suradnje. 


Pretpostavljamo da će na uvidu javnosti biti dostupna i u Knjižnici Sesvete, što će biti dodatna preporuka svima - svakako ju prolistati i pročitati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account