OŠ Luka Sesvete najbolja u online kvizu o poznavanju Sabora

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.3.2021. 14:20:56
OŠ Luka Sesvete najbolja u online kvizu o poznavanju Sabora

Foto: FaH / Denis CERIĆ

Osnovne škole "Luka" iz Sesveta i "Tituš Brezovački" iz Zagreba, postigle su najbolji rezultat na online kvizu o poznavanju Hrvatskog sabora, od mogućih 90 osvojile su po 87 bodova, no pobjedu su odnijeli Sesvečani, jer su kviz riješili u kraćem vremenu. 



Sukladno Pravilima natjecanja, škole s istim brojem osvojenih bodova rangiraju se prema vremenu predaje testa, pa kako su učenici OŠ Luka kviz riješili u kraćem vremenu od učenika OŠ Tituša Brezovačkog, pobjedu su odnijeli mladi Sesvečani, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski sabor. 


Dvojica učenika riješila su kviz s maksimalnim brojem bodova (30). To su Patrick Šimunec iz OŠ Luka Sesvete i Bartol Belošević iz OŠ Tituš Brezovački Zagreb.


U online natjecanju, koje je održano prošlog petka, 26. ožujka, sudjelovalo je 240 učenika iz 40 osnovnih škola diljem Hrvatske. Iz svojih informatičkih učionica, učenici su imali 30 minuta za odgovore na trideset pitanja o Hrvatskom saboru, njegovoj ulozi kroz povijest, znamenitim pojedincima iz povijesti saborovanja, o suvremenom Saboru od konstituiranja demokratskog višestranačkog Sabora do danas, njegovim ustavnim ovlastima, nadležnostima, djelokrugu i načinu rada te o pravima i dužnostima saborskih dužnosnika.


 Nakon prvog natjecanja za srednjoškolce održanog sredinom ožujka, saborska Služba za građane organizirala je proteklog petka, 26. ožujka 7. online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola.


Informatičku podršku online kviz-natjecanju osigurao je CARNet.


Hina, Sabor RH web


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.10.2023. 12:44:48

Create Account