Tradicionalni koncert sjećanja na Vukovar održan u OŠ Brestje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.11.2022. 16:47:03
Tradicionalni koncert sjećanja na Vukovar održan u OŠ Brestje

Foto: OŠ Brestje

Koncert sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje tradicionalno su pripremili učenici i nastavnici OŠ Brestje.



U Osnovnoj školi Brestje već dvadesetak godina večer uoči spomendana na stradanje Vukovara priređuje se prigodan koncert na kojoj učenici ove škole recitiraju i pjevaju domoljubne pjesme.


"Želja nam je da se Domovinski rat i hrvatski branitelji nikada ne zaborave i moramo o tome pričati novim generacijama učenika. Zato svake godine i pripremamo program kod spomenika u Sesvetama za Dan 144. brigade i Dan Grada Zagreba već 23. godinu, a isto tako priređujemo i ovaj koncert u našoj školi", kazuje nam prof. Ankica Blažinović Kljajo, također već dugi niz godina uključena u sve domovinske tematike i akcije ove škole.


Pjesme koje su na koncertu govorili učenici napisane su za literarni natječaj Moja himna kojega je pokrenula HVIDRA Sesvete i Knjižnica Sesvete. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježili su školarci Brestja u društvu roditelja, učitelja i sesvetskih branitelja, pripadnika 144. brigade HV-a Sesvete.


Program su s učenicima priredile Nevenka Grbavac, prof.- glazbeni dio, Ankica Blažinović- Kljajo, prof., dipl. knjižn.- poezija i konferansa, Ankica Bilić, prof.-ppt prezentaciju o Vukovaru i Vesna Dukić, dipl. učit.- estetsko uređenje prostora. Program su vodile  učenice Klara Soldo i Klara Bilandžija.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.11.2023. 9:42:39

Create Account