Učenici Glazbene škole Zlatka Grgoševića na otvorenju Adventa u Zagrebu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.12.2019. 10:41:41
Učenici Glazbene škole Zlatka Grgoševića na otvorenju Adventa u Zagrebu

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića

Dječji zbor mlađeg uzrasta Glazbene škole Zlatka Grgoševića, pod vodstvom mag.mus. Antonije Švogor i uz klavirsku pratnju prof.mentor Valentine Kezerić Zirdum, na otvorenju Adventa na Prekrižju u subotu 30.11.2019. otpjevao je dvije tradicionalne adventske pjesme. Nakon otpjevane prve pjesme Visom leteć,  posjetiteljima i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović obratile su se  voditeljice programa  učenice glazbene škole Arijana Kajtazi i Klara Soldo. Hrabro i odvažno vodile su program, najavljujući  izvedbu druge pjesme O kakva to svetlost u izvedbi Dječjeg zbora Glazbene škole, potom su pozvale Predsjednicu da svečano otvori ovogodišnji Advent na Prekrižju, te najavile nastup Ansambla Lado. 


Program otvorenja bio je u znaku proslave obljetnica : 40. obljetnice Glazbene škole Zlatka Grgoševića, 70. obljetnice Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, te 100. obljetnice Etnografskog muzeja, čiji su vrijedni djelatnici zaslužni za uređenje Vile u tradicijskom duhu.


Vila Prekrižje izgrađena je kao novi gradski ljetnikovac 1942. godine prema projektu arhitekta Ivana Zemljaka, kao primjer arhitektonskog stila koji upotrebljava elemente hrvatske tradicijske arhitekture. Vila Prekrižje otvorila je vrata mnogobrojnim posjetiteljima već treću godinu zaredom, kako bi ponovo uživali u bogatstvu blagdanskih običaja i ljepoti narodnih božićnih ukrasa. 


Tijekom Adventa i ove godine  vikendom će se održavati koncerti glazbenih škola Grada Zagreba, a ponovo će nastupiti učenici sesvetske glazbene škole.


 U nedjelju 1. prosinca 2019. u programu Adventa u Maksimiru sudjelovao je i Gudački orkestar Glazbene škole Zlatka Grgoševića, pod vodstvom prof. Lovre Kovačevića.  Odsvirali su tri stavka Suite  iz Orašara, P.I. Čajkovskog :  Marš, Ples šećerne vile i Ples flauti. Orašar je središnja figura zagrebačke božićne bajke. 


"Pozivamo vas na koncert učenika Glazbene škole Zlatka Grgoševića u petak 6. prosinca u 18.15  u Vili Prekrižje.  Nek vam ova prva nedjelja Došašća donese mnoštvo ljubavi, svjetla, dobrote i mira", poručila je svima ravnateljica GŠ Zlatka Grgoševića Ljerka Pašalić. 

 


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.6.2023. 13:07:46

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account