Učenici Srednje škole Jelkovec osvojili zlato na World Skills Croatia 2024

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.7.2024. 13:22:07
Učenici Srednje škole Jelkovec osvojili zlato na World Skills Croatia 2024

Foto: SŠ Jelkovec

Ponovo su sesvetski srednjoškolci iz SŠ Jelkovec pokazali se u hrvatskom vrhu.Na ovogodišnjem WorldSkills Croatia 2024. najvećem strukovnom školskom natjecanju u Hrvatskoj koje je okupilo više od 400 učenika, od čega 370 natjecatelja, iz raznih dijelova zemlje, sesvetski srednjoškolci iz SŠ Jelkovec osvojili su zlatnu medalju, čime su još jednom pokazali koliko kvalitetno obrazovanje pruža ova naša tehnička srednja škola.


Školu su  ove godine predstavljali učenici 4.e razreda, Leo Novina i Karlo Stipanović, koji su se natjecali u kategoriji Robotika te u jakoj konkurenciji osvojili 1. mjesto.


Na trodnevnom natjecanju, provedenom kroz 5 modula, sudjelovalo je ukupno 6 timova učenika iz sektora elektrotehnike i računalstva te sektora strojarstva, brodogradnje i metalurgije. Naši učenici postigli su sjajnih 85.89 bodova te zasluženo osvojili zlatnu medalju.


Ovaj uspjeh je rezultat cjelogodišnjeg predanog rada pod mentorstvom nastavnika stručnih predmeta elektrotehnike, Marinka Korčanina, te dodatan poticaj daljnjem razvoju robotike u Srednjoj školi Jelkovec.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.7.2024. 9:48:57

Create Account