Učenička zadruga Nebo OŠ Brestje na 20. smotri učeničkih zadruga grada Zagreba, prvi kupac - Amerikanka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.6.2023. 15:39:28
Učenička zadruga Nebo OŠ Brestje na 20. smotri učeničkih zadruga grada Zagreba, prvi kupac - Amerikanka

Foto: Tomislav Mrčić

 Učenička zadruga (UZ) Nebo  OŠ Brestje imala je zapažen nastup na 20. Smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba. 



Na 20. Smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba održanoj danas na Zrinjevcu zapažen nastup imala je UZ Nebo Osnovne škole Brestje.


Učenice Josipa, Emanuela i Iva, članice i predstavnice njihove školske zadruge, te  njihova voditeljica Ljerka Pukšec-Milačić inspiraciju za  na njihovom štandu ponuđene proizvode pronašle su u Muzeju Prigorja, točnije u posjetu Danu otvorenih vrata arheološkog lokaliteta Kuzelin gdje su se iznenadile nalazima koji potječu iz rimskog doba! 


Nakon stručne prezentacije zbirke pronađenog rimskog nakita zadrugari Neba odlučili su i sami se okušati u izradi nakita inspirirani viđenim. Spominju kako im je najveći problem bio pronaći odgovarajući materijal, jer originali su od srebra, bronce ili stakla. Na koncu su se odlučili za fimo-masu i dostupnu metalnu galanteriju. Uz puno strpljivosti i pedantnosti rezultat nije izostao i zasigurno će njihova poduzetnost biti nagrađena. Čak i prije nego su dovršili postavljanje svojeg štanda pojavio se i prvi kupac: gospođa iz Amerike! I tako će nakit inspiriran Antikom završiti u Novome svijetu. Bravo za naše zadrugare iz Brestja!


Tekst: Tomislav Mrčić


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2024. 13:08:20

Create Account