Uvod u Kladionice: Sve što trebate znati

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.1.2023. 8:59:24
Uvod u Kladionice: Sve što trebate znati

Foto: Pixabay

Sportsko klađenje popularno je još od pojave prvih sportova, ali posljednjih godina ova vrsta zabave doživjela je svoj vrhunac, kako u svijetu, tako i kada je riječ o Hrvatskoj. 



Osim što u ovoj vrsti zabave koje nude hr kladionice igrači pronalaze bijeg od stvarnosti i povećavaju napetost prilikom praćenja svojih omiljenih sportova, za mnoge je uplata listića u sportskim kladionicama i lak način zarade.

Dok se oni iskusni igrači klade na osnovu dobro razvijenih strategija i dugogodišnjih analiza, većina igrača se ipak kladi na osnovu svog instinkta, ljubavi prema određenom sportu ili klubu ili kako bi podržala svog omiljenog igrača ili momčad, bez dovoljno znanja pomoću kojeg bi mogli ostvariti značajnije dobitke.

Koje su najvažnije informacije koje bi trebali znati kako bi donijeli bolje odluke prilikom klađenja i smanjili rizik od gubitka uloženog novca?


Prepoznajte dobru vrijednost

Svaki sportski događaj ima favorita, međutim klađenje prema standardnim očekivanjem rijetko kada će vam donijeti veće dobitke jer su koeficijenti za takve ishode niski, a cilj praćenja ponude je pronaći one događaje i ponude za klađenje koje imaju visoke postotke vrijednosti i dobre koeficijente. 


Dobra vrijednost znači da ono na što se kladite ima veću vjerojatnost nego što je ona koju bookmakeri predviđaju. Sve kladionice ne nude jednake koeficijente za iste sportske događaje pa dobro proučite ponudu nekoliko različitih online kladionica prije nego se odaberete onu u kojoj ćete uplatiti svoj listić. 


Klađenje na sportove s visokim vrijednostima možete ostvariti veće dobitke s manje parova, čime smanjujete rizik gubitka zbog jednog loše odigranog para. 


Ono što također može biti isplativo i donijeti vam visoke koeficijente je klađenje uživo, gdje se igračima nudi klađenje tokom praćenja meča na osnovi trenutne situacije ili osjećaja. 


Ne kladite se na ono što ne razumijete

Iako visoki kvocijenti često mogu biti vrlo privlačni, nikada ne ulažite novac na ono što ne razumijete. 


Ako niste upoznati s nekom igrom i njenim pravilima, ne poznajete igrače i njihov način igre ili trenutnu formu, bolje je da u potpunosti izbjegnete klađenje na određeni događaj ili sport. Puno je faktora koji mogu utjecati na ishod meča i kako biste smanjili rizike od gubitka novca, potrebno je biti u toku s najnovijim informacijama i uvjetima sporta na koji se kladite. 


Srećom, danas je vrlo lako doći do informacija pa vrlo lako možete provesti vlastite analize i na taj način si olakšati odluku i povećati šanse za dobitak. 


Za sve one koji nemaju vremena za takve pothvate ili ne znaju otkud početi, na internetu se isto tako mogu pronaći razne stranice s već napravljenim analizama i sportskim tipovima. Prije nego se odlučite poklonit povjerenje nekoj od ovih stranica, dobro provjerite pouzdanost i prethodnu uspješnost istih, kako bi izbjegli moguće prevare. 


Što još morate znati prije uplate prvog listića?

Zahvaljujući njihovoj nikad većoj popularnosti, na tržištu je danas prisutno mnogo različitih online sportskih kladionica. Prije nego odlučite uplatiti listić u nekoj od njih, provjerite da li vaša odabrana sportska kladionica ima sve valjane licence i dozvole za rad kako bi bili sigurni da će vaši podaci i novac biti zaštićeni.


Kako bi započeli s klađenjem, potrebno se registrirati na stranicama odabrane online kladionice. Registracija obično donosi različite bonuse i pogodnosti koje možete iskoristiti prilikom uplate listića kako bi si povećali šanse za dobitak. Bonusi se razlikuju pa pronađite onaj koji najviše odgovara vašim potrebama. 


Ne postoji u potpunosti sigurna oklada ni garantirani dobitak, zato se kladite odgovorno i nikada ne ulazite više nego što ste spremni izgubiti. Ako se nađete u situaciji da nekoliko puta odigrate listić koji nije dobitan ne dopustite da vas ponesu emocije i da na silu pokušati povratiti izgubljeno, bolja opcija je prestati s klađenjem do neke sigurnije i bolje prilike. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 10:43:37

Create Account