Bandiću devet, SDP-u šest, a HDZ-u dvije gradske četvrti

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 22.5.2017. 13:49:44
Bandiću devet, SDP-u šest, a HDZ-u dvije gradske četvrti

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Stranka rada i solidarnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića osvojila je s koalicijskim partnerima najveći broj glasova u devet od 17 zagrebačkih gradskih četvrti, SDP je sa svojim partnerima pobijedio u šest, a HDZ u dvije četvrti. 


Bandić je s partnerima pobijedio u Peščenici, Novom Zagrebu - Zapad, Gornjoj i Donjoj Dubravi, Stenjevcu, Podsusedu, Podsljemenu, Sesvetama i Brezovici. Najbolji rezultat ostvario je u Donjoj Dubravi gdje je osvojio 37 posto glasova, a najslabiji rezultat zabilježio je u četvrti Gornji Grad - Medveščak sa 15 posto.

SDP je s HNS-om i drugim partnerima pobijedio u Donjem Gradu, Trnju, Novom Zagrebu - Istok, Trešnjevki - Sjever i Jug te Črnomercu. Ta je koalicija najviše glasova, 27 posto, dobila u Donjem Gradu, a najmanje u Podsljemenu i Brezovici, po 10 posto.

HDZ je s 23 posto glasova pobijedio u Maksimiru, a sa 18,96 posto na Gornjem Gradu - Medveščaku, gdje mu je SDP "puhao" za vratom sa 18,12 posto.


Nezavisna lista Sandre Švaljek je u 11 gradskih četvrti po broju glasova zauzela četvrto mjesto, najbolje rezultate ostvarila je na Gornjem Gradu, Trnju, Podsljemenu i Brezovici, gdje je bila treća, a u Donjem Gradu i na Trešnjevki - Sjever zauzela je peto mjesto.

Koalicija Zagreb je naš! je u osam gradskih četvrti zauzela petu poziciju po broju glasova, a najbolje se na treće mjesto plasirala u Donjem Gradu. U četvrti Trešnjavka - Sjever zauzela je četvrto mjesto.

Od ostalih lista, prag od 5 posto je u 11 četvrti prošao Most, a u sedam Živi zid. 

Više od pet posto glasova osvojili su i Tatjana Holjevac na Gornjem Gradu - Medveščaku, Pero Kovačević na Trnju, Ivica Palatinuš u Maksimiru, Žejlko Sačić, Drago Topolovec i Mario Jurin u Podsljemenu te Ivica Mavračić u Brezovici. 


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.6.2021. 11:24:44

Create Account