Bezuspješni pokušaj konstituiranja Vijeća Gradske četvrti Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.6.2021. 9:33:36
Bezuspješni pokušaj konstituiranja Vijeća Gradske četvrti Sesvete

Foto: Sesvete danas

Za jučer sazvana konstituirajuća sjednica Vijeća G.Č. Sesvete neuspješno je održana, Vijeće nije konstituirano.


Prema neslužbenim informacijama, jer mediji nisu bili pozvani na sjednicu koja ima javni karakter, konstituirajuća sjednica sesvetskog vijeća održana u petak u Plavoj dvorani je propala. Vijeće nije konstituirano zato jer nije izabran predsjednik.


Naime, niti jedna stranka koja participira u sesvetskom vijeću nije istaknula svoju kandidaturu.  Da bi se istaknula kandidatura potrebno je prikupiti minimalno 7 potpisa vijećnika od 19 članova vijeća. Očito da nitko unaprijed nije imao osiguranu toliku potporu, pa stoga kandidature nisu bile niti istaknute. 


Kad je bilo potpuno jasno da neće biti kandidata, te da će konstituiranje propasti, MOST je zatražio stanku od 15 minuta nakon koje je predložio vijećnicu i predsjednicu Sesvetske organizacije te stranke Ivanu Vladimiru Petric, međutim nije naišla na dovoljnu potporu ostalih tako da se nije niti prišlo izboru predsjednika.


"Moj jedini logični potez u tom trenutku bio je prekid sjednice. Narednu konstituirajuću sjednicu saziva gradonačelnik u zakonskom roku najdulje 30 dana, međutim moja je želja, a koliko vidim i želja svih ostalih vijećnika da se sjednica održi u što je moguće kraćem roku i vjerujem da će tako i biti", rekao nam je predsjedavajući sjednice Ivan Krivačić iz stranke Možemo! koja u sesvetskom vijeću ima najviše vijećnika, ali daleko od potrebne natpolovične većine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2024. 10:47:47

Create Account