Deur: Grad više od pola godine nije u stanju izdati uporabnu dozvolu za željezničko stajalište Sopnica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.10.2022. 10:17:55
Deur:  Grad više od pola godine nije u stanju izdati uporabnu dozvolu za željezničko stajalište Sopnica

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Zastupnik u Saboru RH, Sesvećan Ante Deur zaprepašten je, kako kaže, neradom gradskih službi, u ovom slučaju neizdavanjem uporabne dozvole za željezničko stajalište Sesvetska Sopnica, kako bi se ono konačno moglo početi koristiti.



Željezničko stajalište Sesvetska Sopnica davno je već u potpunosti izgrađeno, završeno je proljetos, ali još uvijek nije u funkciji, vlakovi tu ne staju. Obzirom da se stajalište za sada ne upotrebljava, ono se niti ne održava, pa je tako pothodnik pun smeća i fekalija, a po peronu je već počela rasti trava.


Osnovni razlog zašto ovo suvremeno stajalište na kojem postoje tri lifta kako bi osobe s poteškoćama u kretanju mogle koristiti ovaj objekt leži u činjenici da niti nakon pola godine grad Zagreb nije izdao uporabnu dozvolu bez koje HŽ infrastruktura ne može početi koristiti taj dio infrastrukture u koji je uloženo cca 24,5 milijuna kuna.


Saborski zastupnik Ante Deur ogorčen je činjenicom da gradskoj administraciji treba toliko vremena za izdati jedan jedini "papir" i nije mu jasno čemu takva, kako kaže, opstrukcija. 


"U vremenu kad problemi Sesveta postaju sve teži, vidim da još neki politički početnici žele na leđima Sesveta prikupiti jeftine političke poene iako nisu iz Sesveta niti ne poznaju što se ovdje događa, prepišu moje riječi koje sam izgovarao za saborskom govornicom, pa objavljuju na društvenim mrežama, mi Sesvećani koji živimo konstantno s tim problemima i osjećamo ih istinski se pokušavamo boriti za njihovo rješavanje", kaže nam Deur i dodaje da je pitanje stajališta Sesvetska Sopnica možda manji problem od najvećih, svima dobro poznatih, ali i on zorno pokazuje odnos gradske vlasti prema ovoj najvećoj gradskoj četvrti.


Otvaranje stajališta Sesvetska Sopnica očekuju mnogi, pa i jedna prolaznica koju smo sreli u pothodniku, a koja njime svakodnevno prolazi, žali se na neočišćenost i kaže kako u svom domu ima dvoje putnika koji željno iščekuju konačno stavljanje u funkciju tog stajališta.


Što je o toj temi Ante Deur rekao za portal Sesvete danas pogledajte u video zapisu.  


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 13:18:28

Create Account