Majcan: Gradonačelniku dajemo rok do kraja godine da rješi naše probleme inače pokrećemo žestoke akcije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.11.2022. 14:03:54
 Majcan: Gradonačelniku dajemo rok do kraja godine da rješi naše probleme inače pokrećemo žestoke akcije

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

"Ako se do kraja godine ne riješe ili počnu rješavati naši najveći problemi, istok grada, Dubrava i Sesvete kreću sa žestokim prosvjedima i svim zakonom dopuštenim građanskim akcijama. 



Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava Trpimir  Majcan (HDZ), zajedno s  vijećnicima iz DP-a, HS-a, Mosta i Stranke solidarnosti i rada na današnjoj su konferenciji za novinare pod nazivom “Dubravi je dosta!” iznijeli najveće probleme za koje krive aktualnu gradsku vlast.


Na presici su sudjelovali i predstavnici pojedinih mjesnih odbora, vrtića, te udruga građana. 


"Gradonačelnik ne zna gdje je Dubrava, pa ćemo mu mi pokazati gdje je", rekao je uvodno Majcan. Posebno je apostrofirao ostvarenje komunalnih akcija u ovoj godini koju je nazvao katastrofalnom i to ponajviše u istočnim gradskim četvrtima u obje Dubrave i Sesvetama. "Za njega je Zagreb samo do Kvatrića", smatra Majcan rekavši pri tom da je Dubravi dosta. 


"Situacija je katastrofalna u svim gradskim četvrtima, a posebno u onima u kojima Možemo nije na vlasti", ustvrdio je Majcan.


Dubrava je dio grada Zagreba. Gradonačelniče, od danas krećemo sa svim mogućim aktivnostima i akcijama, nećemo vam dopustiti da uništavate Dubravu", poručio je Tomaševiću tom prigodom Majcan dodavši da gradonačelniku daju još vremena do kraja godine da riješi ii počne rješavati najveće probleme Dubrave ili nakon toga kreću žestoke akcije tisuća nezadovoljnih građana istočnog dijela grada.


Završavajući presicu Majcan je poručio: Nećemo vam dopustiti da uništite Dubravu, te pri tom  novinarima podijelio i zaključke s novinarske konferencije u kojima je navedeno:


"Imamo zelenu opciju na vlasti koja je spremna odustati od zadnje zelene površine u mjesnom odboru od 7 tisuća stanovnika, u kojoj su odrasla 4 olimpijca s osvojene dvije olimpijske medalje (Glasnović i Zupčić). 


HITNO tražimo rješavanje problema zelenih površina te otkup oba zemljišta kako građani i djeca ne bi ostali bez jedinog parka i igrališta!

OBEĆANO-NEISPUNJENO-NE MOŽEMO


Imamo zelenu opciju na vlasti koja izbacuje udruge i umirovljenike iz prostora i tako razara zajednicu, a u zamjenu dobivamo neadekvatne vrtiće. Radi se o naseljima s preko 20 000 stanovnika koji ostaju bez jedinog prostora za aktivnosti i druženja (više od 40 korisnika sa stotinama članova).


Nedopustivo je da se nepromišljenom Odlukom predlaže prenamjena prostora MO Trnava i MO Novi Retkovec za ogromna sredstva (preko 5 mil. kn) i to za najviše 40 djece, nepoštivajući zaključke mjesnih odbora Trnava i Novi Retkovec kao i Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava (u privitku), iako smo predlagali zamjenska rješenja.

 

HITNO tražimo povlačenje odluke o prenamjeni MO Trnava i Novi Retkovec u vrtiće!

OBEĆANO-NEISPUNJENO-NE MOŽEMO


Imamo zelenu opciju na vlasti koja kontinuirano smanjuje ulaganje u Dubravu, što je u suprotnosti s njihovim programom koji je zagovarao jačanje lokalnih zajednica i načelo supsidijarnosti. Vijeće Gradske četvrti Donja Dubrava za uređenje javnih površina i objekata Planom komunalnih aktivnosti za 2022. godinu osiguralo je 5.196.500,00 kn. 


Do sada je realizacija oko 20 %. Uređene su samo tri ulice. Sve ostale planirane akcije nisu realizirane niti se očekuje njihova realizacija do kraja godine. Također, postupci izrade projektne dokumentacije nisu čak niti započeti.


HITNO tražimo realizaciju plana u cijelosti za 2022. godinu!

OBEĆANO-NEISPUNJENO-NE MOŽEMO


Tražimo HITNO rješavanje naših problema jer DUBRAVI je dosta ovakvog odnosa grada prema građanima Dubrave, i poduzet ćemo sve zakonom dopuštene radnje da se zaustave sumanuti potezi gradonačelnika koji vode urušavanju obitelji, zajednica, kao i smanjivanju kvalitete života u Dubravi. Ova tiskovna je samo početak akcija i aktivnosti koje ćemo svi zajedno poduzimati.


Gradonačelniče i Dubrava je dio Zagreba!"


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 24.4.2024. 14:39:02

Create Account