MOST: „Sesvetama se obećavalo zelenilo, a dobili su smeće!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.8.2021. 15:13:32
 MOST: „Sesvetama se obećavalo zelenilo, a dobili su smeće!

Foto: Most

Most je danas pred gradskom upravom i na Markovom trgu održao konferenciju za novinare pod nazivom „Sesvetama se obećavalo zelenilo, a dobili su smeće". 




Na današnjoj konferenciji za novinare pod naslovom Stop smetlištima u Sesvetama, vijećnici Mosta iz Sesvetskog Kraljevca i Soblinca, te saborski zastupnik Zvonimir Troskot upozorili su na, nedopustiv potez gradonačelnika Tomislava Tomaševića i gradskih upravnih tijela o otvaranju novih odlagališta otpada.


Zvonimir Troskot, kao koordinator Mosta Zagreb, istaknuo je kako će tražiti rješavanje ovog problema u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, te naglasio da to nema veze s proklamiranim zelenim politikama, a gradska četvrt i mjesni odbori ništa o tome nisu znali dodavši da je tako radila i bivša zagrebačka vlast.


Izjavio je kako će se sve pomno pratiti i dalje. 


Filip Fanjek, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Soblinec, na konferenciji je istaknuo  pored kožare koje se nalazi stambenom naselju u Prigorskoj ulici te ispusta nesnosni smrad, u istoj ulici se pojavio novi skupljač otpada Nur Parts d.o.o. koji je dobio dozvolu za prikupljanju praktično svih vrsta otpada osim opasnog otpada. Da se nešto sprema, saznao je od susjeda, a ne od službenih institucija Grada Zagreba. 


"Od početka Tomaševića Sesvete su dobile dva odlagališta otpada u Soblincu i sada u Sesvetskom Kraljevcu. Dolazio je u kampanji i pričao o jednom a dobili smo drugo, umjesto zelenila smeće", rekao je Fanjek.


Marko Blažević, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sesvetski Kraljevec, također je iz medija doznao za odlaganje glomaznog otpada na području Sesvetskog Kraljevca, te zatražio pojašnjenje od gradskih institucija. 


"Sustav nas je zaboravio, a promjene u odnosu prema Sesvetama nema. Ništa se očito neće promijeniti, očekujemo odgovore na pitanja odlaganja otpada u Sesvetskom Kraljevcu. Kojom dinamikom će se dovoziti, okruženi smo smećem, to nećemo dopustiti", rekao je Filipović.


Vinko Batinić, član Vijeća Gradske četvrti Sesvete upozorio je da Sesvećani ne kontroliraju svoj prostor, da ne dobivaju informacije iz Grada Zagreba na vrijeme. U Soblincu je gradonačelnik propustio reagirati na elaborat za odlaganje otpada 1.7. korisnika Nur Parts, te izjaviti žalbu po istom rješenju nadležnog gradskog ureda.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:41:51

Create Account