Novoobnovljena prometnica u Sesvetskom Kraljevcu: Odvodni šaht nasred ulice, voda s kolnika ljudima u dvorišta, nogostup u razini ceste

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.11.2022. 16:27:03
Novoobnovljena prometnica u Sesvetskom Kraljevcu: Odvodni šaht nasred ulice, voda s kolnika ljudima u dvorišta, nogostup u razini ceste

Foto: HDZ Sesvete

Obnovom kolnika podignuta je razina Domjanićeve ulice u Sesvetskom Kraljevcu, bez oborinske odvodnje, voda se slijeva mještanima u dvorišta, djeca koračaju nogostupom u razini ceste.


Na nedavno cjelokupno uređenu Domjanićevu ulicu u Sesvetskom Kraljevcu požalili su se mještani, a HDZ je danas na to javno reagirao. Prenose, kako kažu riječi ljutih mještana, da je rekonstrukcija prometnice izvedena potpuno nestručno i štetno. Čini se da su Zagrebačke ceste ponovo  izvele grandiozno djelo koje će ostati zapisano u analima gradske niskogradnje. Odvodnja gotovo uopće ne postoji, a ona jedna rešetka odvodnje kod raskrižja postavljena je nasred ulice tako odvodi jedino kišnicu koja izravno padne u šaht. 


"Ovo je štetno i opasno. Prije svega podizanjem razine kolnika ona je dostigla nivo nogostupa kojim najviše hodaju djeca, što je vrlo opasno za jednu ovako prometnu ulicu", rekli su Ante Deur, saborski zastupnik i predsjednik sesvetskog HDZ-a i ostali prisutni. Dodali su da je štetno napravljeno to što sada izdizanjem razine ulice mnogim stanovnicima ulice voda s kolnika izravno se slijeva u njihova dvorišta u objekte. 


"Mislimo također da je bitno određivati prioritete svega onoga što e se raditi u Sesvetama o čemu u VGČ Sesvete odlučuje većina, a to su Milan Bandić 365, Most, Domovinski pokret i Dokša s liste Škare Ožbolt, rekao je zamjenik predsjednika sesvetskog HDZ-a i vijećnik u VGČ Sesvete Matija Kralj uz kojeg su bili Antonija Bošnjak, također zamjenica predsjednika, te vijećnici u VGČ Sesvete Željko Grbavac i Katarina Petrović.


Dodao je da ovako izvedena prometnica nije dobar pokazatelj kako bi se trebalo upravljati proračunom komunalnih aktivnosti Sesveta. 


"Ovdje je bilo bitno u ulici koja vodi do budućeg, nadajmo se skorog dječjeg vrtića u Sesvetskom Kraljevcu koji će se financirati iz NPOO-a kojeg je osigurala Vlada RH, napraviti njenu cjelokupnu rekonstrukciju s obostranim nogostupom i sigurno ne s ovakvim načinom oborinske odvodnje. Zapravo sve češće se događaju primjeri lošeg upravljanja gdje se po nekoliko stotina tisuća kuna ubacuje u zadnji tren u Plan komunalnih aktivnosti, a što mi svakako ne možemo podržati, zaključio je Kralj jutros prilikom obraćanja novinarima na mjestu novoobnovljene Domjanićeve ulice u Sesvetskom Kraljevcu. 


Zaključak svih nazočnih je kako ovo nije dobar primjer komunalnog djelovanja u Sesvetama i pitaju se ima li kraja šarlatanstvu u izvođenju ovakvih i drugih sličnih radova.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account