Plenković uputio čestitku: Oluja je bila pravno legitimna, vojno neizbježna i politički nužna

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.8.2020. 22:04:09
Plenković uputio čestitku: Oluja je bila pravno legitimna, vojno neizbježna i politički nužna

Foto: Vlada RH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u kojoj stoji:

 

"Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, Hrvatska s ponosom u Kninu obilježava 25. godišnjicu pobjedničke vojno-redarstvene operacije Oluja te iskazuje poštovanje prema hrvatskim braniteljima i svima koji su dali živote za samostalnu i slobodnu Hrvatsku.

 

Pravno legitimna, vojno neizbježna i politički nužna, Oluja je bila ključna ne samo za vraćanje u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske najvećeg dijela okupiranih teritorija, nego i za otvaranje puta mirnoj reintegraciji tada okupiranog hrvatskog Podunavlja. Time je Oluja spriječila nebrojene nove žrtve i patnje. Ujedno je omogućen i prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine.

 

Zahvaljujući državničkom vodstvu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, uz požrtvovnost i žrtvu hrvatskih branitelja, očuvana je samostalnost i cjelovitost Hrvatske. 

 

Dolazak cijele hrvatske Vlade na obilježavanje 25. obljetnice Oluje poruka je suvremene Hrvatske, koja je u ovih četvrt stoljeća riješila sve svoje strateške ciljeve i koja gradi uključivo i tolerantno društvo.

 

Vodeći računa o dignitetu Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, nastavljamo odvažno i odgovorno suočavati se s novim izazovima hrvatskog društva, gradeći gospodarski razvijenu i konkurentnu, društveno solidarnu te međunarodno snažno pozicioniranu Hrvatsku.

 

U ime Vlade i osobno, hrabrim hrvatskim braniteljima čestitam njihov dan, a svim sugrađanima u domovini i Hrvatima diljem svijeta želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!"


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.8.2021. 9:39:10

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account