Saborski zastupnik, Sesvećan Ante Deur u Saboru optužio gradonačelnika za najviše do sad neupisane djece u vrtiće

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.6.2023. 9:50:54
Saborski zastupnik, Sesvećan Ante Deur u Saboru optužio gradonačelnika za najviše do sad neupisane djece u vrtiće

Foto:

Na sjednici Sabora u srijedu Ante Deur optužio je gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića za "krah odgojnog sustava u Zagrebu".



Saborski zastupnik HDZ-a i naš sugrađan Ante Deur kritizirao je na jučerašnjoj saborskoj sjednici zagrebačku gradsku vlast i gradonačelnika Tomislava Tomaševića,  ponajviše zato što je više od 3100 djece u Zagrebu  ostalo neupisano u dječje vrtiće, ocijenivši da je rezultat svih Tomaševićevih obećanja – nula. 


“Gradonačelnik se pohvalio kako se nije ispunilo katastrofično predviđanje o 10 tisuća neupisane djece u vrtiće; 3180 je neupisano, to je više od 3000 obitelji koji muku muče gdje i što s djecom, a znamo da će to biti sigurno preko 5000", rekao je Deur i dodao da je od silnih obećanja otvoren je vrtić koji je započeo bivši gradonačelnik Milan Bandić.


"Od svih obećanja i uvjeravanja građana da ste vi opcija koja zna i može, nažalost vidimo da je dosad rezultat ništa, nula pa i gore”, podvukao je Deur nastupajući za saborskom govornicom u ime Kluba HDZ-a u govoru na slobodnu temu u Hrvatskom saboru.


Kasnije je na svom fejsu još izjavio izjavio da  najveći uspjeh gradonačelnika Zagreba leži u tome da je u njegovom mandatu upisan najmanji postotak prijavljene djece u zagrebačke vrtiće u povijesti grada Zagreba.


U svom izlaganju još se dotaknuo bolnice Sv. Duh, nagradi Grada Zagreba, gospodarenju otpadom u Zagrebu, košnji trave i divljim svinjama na gradskim ulicama.



Create Account