Tonino Picula, kandidat SDP-a za EU izbore na sesvetskom sajmu razgovarao s građanima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2024. 13:55:44
Tonino Picula, kandidat SDP-a za EU izbore na sesvetskom sajmu razgovarao s građanima

Foto: SDP

Tonino Picula nije prihvatio izbor vodstva SDP-a za 4. poziciju na listi, nego s posljednjeg, 12. mjesta traži prolaz s preferencijalnim glasovima.Tonino Picula danas dopodne na sesvetskom je sajmu razgovarao s građanima. Podsjetimo, Tonino Picula (SDP) hrvatski je političar i bivši ministar vanjskih poslova u Vladi Ivice Račana, zastupnik u Hrvatskom saboru te aktualni hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu u trećem mandatu gdje zajedno s ostalim hrvatskim socijaldemokratima sjedi u redovima europske političke grupacije S&D. 


Picula je na sesvetski sajam došao sam, nije mu se pridružio nitko s liste osim par suradnika ali bio je s njime i  predsjednik sesvetskog SDP-a Damir Pigac sa suradnicima.  Podsjetimo, Picula nije miljenik trenutnog vrha SDP-a, razilazio s Grbinovim mišljenima i stajalištima, a nije blizak niti aktualnom predsjedniku Milanoviću s kojim je svojedobno bio u konfliktu. 


Odbio je Grbinovu "velikodušnu" ponudu da bude na 4. mjestu SDP-ove liste. "Tri sam godine u EU parlamentu. Moj je rad prepoznat i poznat daleko više u Briselu, negoli kod kuće. Nekada sam nosio listu, a sada sam posljednji. To sam ustvari sam htio, jer je četvrto mjesto za mene podcjenjivanje, te ću svoju priliku tražiti putem preferencijalnih glasova i vjerujem da će glasači ne samo SDP-a nego i drugih pogleda i svjetonazora prepoznati moj rad koji je u Europskom parlamentu zajedno s većinom ostalih hrvatskih kolega bio u funkciji hrvatskih interesa", sukus je izjave Tonina Picule.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.6.2024. 13:06:36

Create Account