U sklopu kampanje za EU parlament, HDZ danas na sesvetskom sajmu s jakim predstavnicima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2024. 13:06:36
U sklopu kampanje za EU parlament, HDZ danas na sesvetskom sajmu s jakim predstavnicima

Foto: HDZ

Četvoro kandidata HDZ-a za Europski parlament na sesvetskom je sajmu danas građanima predstavljalo svoj program.Ove nedjelje, 9. lipnja bit će provedeni izbori za Europski parlament. Hrvatska daje 12 europarlamentaraca, pa će na listi svaka politička opcija ponuditi isto toliko kandidata. Cijela Hrvatska je jedna izborna jedinica i bit će jedan listić na kojem će se nalaziti svi kandidati za EU izbore. Ukupno za izbor u EU parlament su kandidirane 24 liste.


Današnji sesvetski sajam pretposljednjeg dana predizborne kampanje iskoristili su poneke stranke i pojedinci, a HDZ je došao s vrlo jakim igračima sa svoje liste. Na sajmištu su bili druga s liste Dubravka Šuica, treći, Davor Ivo Stier inače treći s liste, zatim osmi s liste Tomislav Sokol i posljednja s liste odnosno 12. Marijana Petir koja svoj prolaz traži putem preferencijalnih glasova.


Dubravka Šuica je potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, aktivna u promicanju demokratskih vrijednosti i prava starijih osoba, a Davor Ivo Stier je dugogodišnji diplomat i bivši ministar vanjskih poslova, radio na jačanju međunarodnih odnosa Hrvatske. 


Uz ovo četvoro kandidata s liste, danas dopodne na sesvetskom sajmištu pridruži su im se glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, saborski zastupnik i predsjednik sesvetskog HDZ-a Ante Deur, te tajnik sesvetskog HDZ-a Dražen Markota. 


Uz razgovor i slikanje s mnogobrojnim građanima, kandidati su podijelili podosta promidžbenog materijala vezanih uz izbore uz poziv građanima da  izađu na izbore i daju svoj glas, jer europski parlament donosi politike djelovanja Europske unije.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.6.2024. 13:55:44

Create Account