Cedevita bolja od Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.10.2019. 9:05:36
Cedevita bolja od Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U premijernom predstavljanju sesvetskoj publici u Prvoj ligi košarkaši Sesveta izgubili su od Cedevite 69:76 (44:30).



U prvoj domaćoj utakmici u sportskoj dvorani u Jelkovcu košarkaši Sesveta pokazali su dvije strane. U prvom dijelu susreta odigrali su furiozno, osobito drugu četvrtinu koju su dobili s 28:13, a nastavak je donio stagnaciju i veliki pad. Osobito se to odnosi na posljednju četvrtinu koju su gosti dobili s čak 30:14.


Na puluvrijeme se, dakle otišlo s velikih + 14 za Svece , a u nastavku u jednom je trenutku bilo čak +16, da bi potom naši dečki neobjašnjivo stali. No objašnjenje je ponudio trener:


‘‘Mislim da moji ponajbolji igrači, a prije svih Papak, Babić i Tušek su dosta emotivno ušli u ovu ligu i rade greške koje inače nisu radili. Dovedu se u probleme s osobnim pogreškama, a uzmu šuteve koje inače ne uzimaju i mislim da moramo malo smiriti strasti i raditi više na treningu pa će biti bolje”,  rekao ne nakon utakmice trener Tomislav Vouk. 


Njefikasniji igrač Sesveta bio je Philip Babić s 22 koša, a kod gostujućih igrača Matej Bošnjak s 24.


Dodajmo da su na poluvremenu  košarku zaigrala ili bolje rečeno trčkarala parketom  djeca iz Dječjeg vrtića Markuševec PO Sesvete, skupina Lopoči,  a prema riječima predsjednika kluba Ivice Granića u svakoj će domaćoj utakmici na poluvremenu biti jedan sličan mali događaj kojim se u Sesvetama želi popularizirati košarka.


Svakako treba spomenuti i navijačku skupinu KK Sesvete simpatičnog imena Dotepenci iako među njima ima i Prigoraca. Radi se o do sada najboljoj i najbučnijoj sesvetskoj navijačkoj skupini kakvu bi poželjeli i svi ostali sesvetski klubovi.  


"Pa evo radimo s njima, ulažemo dosta energije u nape navijače i to je rezultat", kaže Granić radujući se gotovo punoj tribini domaćih navijača.


Sesvete: Philip Babić 22, Antonio MIšić 11, Ivan Radman 9, Dario Papak 8, Mislav Oršanić 7, Filip Tušek 4, Ivan Peković 4, Karlo Findri 4, Franko Dugandžić, Ivan Piasevoli, i Filip Vranješ. 

Trener: Tomislav Vouk


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.9.2022. 11:51:25

Create Account