KK Sesvete pred osvajanjem prvenstva, ostvarena još jedna pobjeda u Novom Zagrebu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.3.2022. 8:47:26
KK Sesvete pred osvajanjem prvenstva, ostvarena još jedna pobjeda u Novom Zagrebu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 20. kolu 2. HKL-a centar Sesvete su u gostima pobijedile Novi Zagreb sa 62:65 (31:31).



Bila je to tvrda i neizvjesna utakmica s jakim obranama i malo koševa o čemu svjedoči i izjednačeni rezultat s poluvremena. U prvoj četvrtini bolje su otvorili gosti i poveli s 14:19, da bi se domaći priključili u drugoj četvrtini i izjednačenim rezultatom otišli na odmor. 


U nastavku u trećoj četvrtini nešto malo bolji domaćini za dva poena, a potom su Sveci pokazali zašto su ipak od jake momčadi Novog Zagreba iz gotovo vrha tablice bolja momčad. Konsolidirali su redove, posebno obranu, te dozvolili protivnicima postizanje samo 9 poena, što je bio recept za još jednu pobjedu kojom sesvetski košarkaši snažno koračaju ka osvajanju naslova prvaka lige.


Do kraja prvenstva ostala su još dva kola. Jedini takmac za osvajanje naslova ostala je Mladost s bodom manje od Sesveta, a čini se da bi upravo utakmica posljednjeg kola u srazu dvije najbolje momčadi sezone, mogla odlučivati o prvaku.


Sesvete:  Jan Grabovac 14, Petar Hodak 13, Mislav Oršanić 12, Matej Krajačić 12, Mateo Jurković 7, Stipe Rimac 4, Ivan Perković 3, Bonislav Bošnjak 0, Ivan Dino Bežovan 0, Borna Antolić 0, Antonio Mišić 0.


Trener: Tomislav Vouk




Vezane vijesti
Ažurirano: 18.9.2022. 11:51:25

Create Account