Košarkašima Sesveta započinje nova sezona, prva u Prvoj ligi!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.10.2019. 10:46:02
Košarkašima Sesveta započinje nova sezona, prva u Prvoj ligi!

Foto: KK Sesvete

Naši Sveci prošle su se godine osvajanjem Druge lige plasirali u Prvu ligu u kojoj ove subote započinju svoj premijerni nastup.



Ove subote počinje sezona Prve muške lige u kojoj premijerno nastupaju košarkaši Sesveta. Lanjskim osvajanjem Druge lige centar i onda Završnog turnira u Omišu, Sveci su izborili pravo nastupa u drugom razredu naše košarke. Liga je vrlo ujednačena i zahtjevna s gostovanjima u Dubrovniku, Omišu, Splitu, Kaštelima, Zadru i Puli, dok je ostatak klubova iz zagrebačkog prstena. Nažalost, nema klubova sa sjevera i istoka Hrvatske.


Sveci premijerni nastup imaju u gostima kod Pule 1981. Domaćin je već treću sezonu član Prve lige i osvajao je 9. i 10. mjesto. Sesvećani u sezonu ulaze sa sastavom koji je izborio plasman u prvoligaško društvo, s manjim izmjenama: zbog poslovnih obveza s igranjem je završio Mirko Semren, a novi igrači su Filip Tušek, Paško Filić, Nikola Vranješ i Ivan Piasevoli. Prva dvojica na bekovskim pozicijama, a Vranješ i Piasevoli donose prijeko potrebne centimetre. Trener Tomislav Vouk zadovoljan je pripremnim periodom, kojeg je remetila jedino ozljeda kapetana i najboljeg igrača Daria Papka. Ipak, nadamo se da će Papak predvoditi momčad u Puli, kamo dečki odlaze bez Findrija i Vlašića koji su odsutni. 


"Domaćinu prepuštamo ulogu favorita, ali vjerujemo u dobar nastup i onda ćemo sigurno imati šansu", kaže predsjednik kluba Ivica Granić i dodaje kako su u ovom društvu Sesvećani jedini pravi amateri koju košarku igraju iz ljubavi, a ne zbog novca.


"Ambicija u ovoj sezoni je izboriti ostanak u ligi. Neki klubovi su uložili značajna financijska sredstva i sigurno se vide kao favoriti za plasman na vrh, prije svih Jazine Arbanasi iz Zadra. Dosta su ulagali i Bosco, Dubrovnik, Kaštela, pa i sutrašnji domaćin Sesveta Pula. Sveci i dalje igraju besplatno i sigurno smo jedini klub lige koji ne plaća niti jednog igrača. Ipak, uz kvalitetan rad i neizostavnu podršku vjernih Dotepenaca, ne sumnjamo u dobre partije i zadovoljstvo plasmanom krajem ožujka 2020! Zahvaljujemo sponzorima koji su prepoznali naš projekt i nadamo se većoj podršci lokalnih vlasti i sesvetskih poduzetnika", zaključuje Granić.


Prvu sezonu najvažnije je pokušati se održati u tom rangu. Nakon ovog subotenjeg gostovanja, prva domaća utakmica na rasporedu je 12. listopada od 19 sati u Jelkovcu protiv Agrodalma. Sretno Svecima!


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.9.2022. 11:51:25

Create Account