U derbiju kola košarkaši Sesveta pobijedili Podsused i ostali vodeći

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.1.2022. 11:03:13
U derbiju kola košarkaši Sesveta pobijedili Podsused i ostali vodeći

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nakon Božićno-novogodišnje pauze, nastavljeno je natjecanje u II košarkaškoj ligi, Sesvećani su u drami završnice pobijedili Podsused.



U nastavku natjecanja II košarkaške lige Sveci su jučer u sportskoj dvorani Jelkovec pobijedili izravnog takmaca u borbi za vrh poretka, momčad Podsuseda u drami produžetka sa 102:99.


Prvo poluvrijeme pripalo je pripalo je gostima 41:46, iako su u drugoj četvrtini Sveci odigrali poravnato 23:23. U nastavku ponovo dosta grešaka u igri, te domaćini uzimaju i treću četvrtinu s 24:21. Tek u posljednjoj četvrtini domaći uspijevaju pohvatati sve konce utakmice, dobivaju s 8 razlike, 28:20, te rezultat nakon četvrte četvrtine pokazuje 90:90.


Kako u košarki nema podjele bodova igra se produžetak u kojem u dramatičnoj završnici domaći uspijevaju osvojiti 3 boda prednosti, te time ostvariti  značajnu pobjedu i ostati na vrhu poretka. 


Podsjetimo, prethodne dvije godine, košarkaši Sesveta natjecali su se u prvoj košarkaškoj ligi koja zahtjeva daleko veća sredstva negoli Sveci mogu namaknuti, stoga je povratak u drugu ligu bio očekivan, kao što je očekivan i njihov status u ovom rangu, nakon dvogodišnjeg iskustva u onom višem.


Najefikasniji u sastavu domaćih bili su Matej Krajačć i Petar Hodak s po 22 poena, pridružio im se Mislav Oršanić s 19.


U poretku Sveci sad imaju bod prednosti pred Podsusedom i Zapadom. U narednom su kolu Sesvećani ponovo domaćini pretposljednjoj Fortuni. Utakmica se igra u subotu 29. siječnja od 20 sati.




Sesvete: Matej Krajačić 22, Petar Hodak 22, Mislav Oršanić 19, Mateo Jurković 16, Jan Grabovac 11, Antonio Mišić 6, Vito Vlahovec 4, Stipe Rimac 2, Bonislav Bošnjak 0, Ivan Perković 0, Ivan Dino Bežovan 0

Trener: Tomislav Vouk




Vezane vijesti
Ažurirano: 18.9.2022. 11:51:25

Create Account