Krstijan Antunović naslijedio čelništvo NK Sesvete nakon 18 godina vodstva Pere Karatovića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.6.2022. 11:46:37
Krstijan Antunović naslijedio čelništvo NK Sesvete nakon 18 godina vodstva Pere Karatovića

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na jučerašnjoj izbornoj skupštini NK Sesvete dugogodišnji predsjednik Pero Karatović, predao je dužnost mladom Kristijanu Antunoviću.



Nakon 18 godina koliko je obnašao dužnost predsjednika Pero Karatović nije se više kandidirao za novi predsjednički mandat, nego ga je prepustio mladom poslovnom čovjeku Kristijanu Antunoviću koji će klub voditi u narednom mandatu.


"Mislim da je došlo vrijeme da se sada mlađi malo angažiraju u klubu. Oni donose nove ideje, imaju više energije i više entuzijazma", rekao nam je Karatović nakon skupštine, dodajući pri tom da ostaje u klubu, ali s podosta manje obveza, nastavit će svoje djelovanje kroz nadzorni odbor.


Inače na skupštini je Karasović iznio mnoge podatke o radu kluba tijekom njegova posljednjeg mandata, ali i ranije, sve od kada je preuzeo vođenje kluba. Posebno je ponosan da novom predsjedniku nije ostavio dugovanja. "NK Sesvete nakon 14. lipnja ni prema kome nemaju nikakvih financijskih obveza, ostavljamo klub s urednim poslovanjem i na o sam ponosan", rekao je tom prigodom Pero, kako ga u klubu zovu imenom njegovi suradnici iz vodstva. 


Skupštini se obratio i Tomislav Svetina, izvršni direktor HNS-a i predsjednik ZNS-a pohvalivši doprinos Pere Karatovića nogometu općenito, te NK Sesvetama istaknuvši pri tom da je Zdravko Mamić svojedobno pogriješio što Peru Karatovića nije imenovao na neku funkciju u Dinamu, je po svom radu i postignućima on to svakako zaslužio.


Na posljetku skupštinarima se obratio Zorislav Srebrić, legenda HNS-a koji je spomenuo značaj nogometa u našem društvu,  doprinos nogometa u promociji Hrvatske, te značaj rada nogometnih djelatnika u cijelom nogometnom sustavu posebno apostrofiravši da na žalost, takvih djelatnika kao što je Karatović nedostaje, te da se treba puno više ulagati u razvoj novih nogometnih djelatnika koji će nositi cjelokupnu nogometnu infrastrukturu na pravila i razvojan način.


Skupština je na prijedlog Pere Karatovića izabrala za novog predsjednika mladog poslovnog čovjeka Kristijana Antunovića koji je pak predložio, a skupština kluba prihvatila i imenovala Peru Karatovića doživotnim počasnim predsjednikom kluba.


Nakon skupštine Kristijan Antunović izjavio je da za naš portal da je zahvalan njegovom prethodniku što mu je omogućio preuzimanje kluba. "Zahvalan sam mu što mi je omogućio da unesem neke nove ideje, da dovedem neke nove, mlade ljude. Ovo što se dogodilo, ispadanje u niži rang to je samo jedno iskušenje koje ćemo mi prebroditi, ići ćemo naprijed i što prije ćemo se pokušati vratiti tamo gdje nam je kvalitetom i mjesto", rekao je Antunović dodajući da će sportski direktor biti Luka Karatović, a ime novog trenera objavit će za koji dan.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account