Međunarodni nogometni turnir za najmlađe nogometaše ovog vikenda u Sesvetskom Kraljevcu.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.11.2022. 11:00:25
Međunarodni nogometni turnir za najmlađe nogometaše ovog vikenda u Sesvetskom Kraljevcu.

Foto: Plakat

NK Sesvetski Kraljevec organizator je 2. Kraljevec kupa, nogometnog turnira za Zagiće i Limače  koji će biti odigran ovog petka i subote, 18. i 19. studenoga.



NK Sesvetski Kraljevec ima jako dobro organiziranu školu nogometa s više od 400 dječaka i djevojčica, 400 potencijalnih novih talenata. Već godinama uspješno organizira Školski turnir na kojem sudjeluju dvije OŠ iz Sesvetskog Kraljevca s više od 650 djece u  40 ekipa, a sada već drugu godinu zaredom organizira i Kraljevec kup.


Kraljevec kup je turnir za zagiće i limače koji je stasao iz Škole nogometa koju odlično vodi trener Petar Delić. Turnir je na čelu sa Delićem prošle godine doživio veliki uspjeh te je iz početnog lokalnog karaktera vrlo brzo prerastao u državni turnir s potencijalom i za međunarodni što će se sada, nakon konačne potvrde momčadi iz susjednih zemalja, vrlo vjerojatno i obistiniti. Samim time zasluženo spada u jedan od najvećih turnira u Zagrebu i okolici.  


Prošle godine se okupilo 46 momčadi, odigralo se 126 utakmica sa ukupno 593 igrača i 424 pogotka. Podijeljene su 23 nagrade, 122 medalje


Ove će se godine turnir održati 18. i 19.11. sa do sada prijavljenih 48 većinom prijateljskih klubova ali i renomiranih prvoligaša. U prijavljenim klubovima samim time ima i zvučnih imena kao što su GNK Dinamo, NK Osijek, NK Slaven Belupo, NK Varaždin, NK Lokomotiva, HNK Gorica i mnogi drugi. Obzirom na velik broj zainteresiranih klubova od kojih upiti za sudjelovanje dolaze i dalje, Klub u budućnosti planira proširiti turnir na više dana  i još više momčadi.



Vezane vijesti
Ažurirano: 4.11.2023. 11:28:53

Create Account