Odigran 2. Memorijal Tomislava Židaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.7.2021. 11:45:40
Odigran 2. Memorijal Tomislava Židaka

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Drugi memorijalni malonogometni turnir "Tomislav Židak" odigran je proteklog vikenda u Vugrovcu, pobjednicima pehar predala supruga Snježana.



Prije dvije godine ustanovljen malonogometni turnir u čast "prvog nogometnog pera" Hrvatske, doajena hrvatskog sportskog novinarstva koji je prerano 2017. godine u 65. godini života iznenada preminuo, zamišljen je kao svakogodišnji turnir s ciljem da postane tradicionalnim što je najbolji način očuvanja spomena na Tomicu Židaka, prošle godine nije održan zbog pandemije, tako da je ove godine održan drugi puta.



Turnir je za razliku od prošle godine, odigran na igralištu kod stare škole, obzirom da je školsko igralište vugrovečke škole zatvoreno zbog gradilišta post potresne sanacije. Ove je godine sudjelovalo 16 momčadi, a turnir je osvojila ekipa AMK Sesvete koja je u finalnoj utakmici, tek nakon izvođenja sedmeraca pobijedila izvrsne mlade igrače NK Sesveta koji su do posljednje sekunde držali neodlučen rezultat protiv iskusne momčadi AMK Sesvete. Mladi nogometaši Sesveta ovoga su puta bili okupljeni kao momčad Vuniqi, sesvetskog poduzetnika koji kontinuirano već niz godina na mnogim turnirima ima svoju ekipu. 


Najboljoj momčadi pobjednički pehar uručila je supruga pokojnog Tomice, Snježana uz pomoć desetogodišnjeg unuka Lukasa koji također trenira nogomet u zagrebačkoj Lokomotivi (rekli bismo ne pada jabuka daleko od stabla). Uz njih turnir je posjetila i Tomičina kći Petra, Lukasova majka.


Poredak:

1. AMK Sesvete

2. Vuniqi, Sesvete

3. Window, Planina Donja

4. Stolarija Ban, Vugrovec Gornji


Najbolji strijelac turnira: Josip Spajić 

Najbolji golman: Ante Klarić  

Najbolji igrač: Marko Ivković


Nagradu za fair play dobila je momčad Raca bara 


Turnir su besprijekorno organizirali dečki iz Sportsko rekreacijskog društva Prigorje iz Gornjeg Vugrovca, te njihovi prijatelji, uz vodstvo Nenada Lončara i  Marija Bana.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.6.2023. 10:28:55

Create Account