Petardom Osijeku II nogometaši Sesveta vratili liderstvo prvenstva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.5.2023. 10:47:20
Petardom Osijeku II nogometaši Sesveta vratili liderstvo prvenstva

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

Ogromnom pobjedom, čak s 5 pogodaka u protivničkoj mreži koje su sve postigli u drugom poluvremenu Sesvećani se vratili na vodeću poziciju. 




U 27. kolu Druge hrvatske nogometne lige Sesvete su na Radnikovom stadionu pobijedile momčad Osijeka II s čak 5:0, a sve su pogotke postigli u drugom poluvremenu.


U prvom dijelu vidjela se nadmoć domaćih, međutim bez efikasnosti. Po vrlo teškom, mokrom terenu gosti su uspjeli u prvom dijelu utakmice sačuvati svoj gol.


U nastavku protivnički golman Sajko da je ribič bio bi sretan, jer mu je do kraja utakmice mreža bila puna. Tempo igre je podignut, momčad Sesveta postala opasnija i ubojitija, a to je rezultiralo ogromnim vodstvom. Proradili su dečki od kojih se i očekuje postizanje pogodaka. Prvi je djelo Marka Guje u 56. minuti za 1:0, ali već tri minute kasnije je 2:0, pogodak postiže Fran Čuljak.


U narednih 9 minuta najbolji strijelac Sesveta Ivan Abramović postiže dva za redom u samo 9 minuta Prvi za 3:0 u 61. minuti, a potom 5 minuta kasnije još jedan. Potvrdu visoke pobjede potvrđuje Mateo Topić u 82. minuti. 


Ovime su Sesvećani vratili prvu poziciju, no treba reći da najveći konkurent Zrinski koji ovog trenutka ima dva boda manje od Sesveta gostuje u Slavonskom Brodu kod slabašne Marsonije i nije nerealno očekivati njihovu pobjedu i ipak povratak Zrinskog, no, vidjet ćemo danas od 17,30 kakav će rezultat stići iz Slavonskog Broda.


Ove dvije momčadi čini se da su jedini pretendenti na naslov prvaka lige, po svemu sudeći odluka bi mogla pasti u zadnjem kolu 3. lipnja u međusobnom ogledu ova dva kluba u Jurjevcu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account