Pobjedom na domaćem terenu nad Grobničanom Sesvete preuzele vodstvo u poretku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.4.2023. 12:38:48
Pobjedom na domaćem terenu nad Grobničanom Sesvete preuzele vodstvo u poretku

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

U 25. kolu 2. HNL-a u subotu na Radnikovom stadionu NK Sesvete su pobijedile Grobničana s 4:2 (1:0).




Trenutačno najbolja momčad lige, Sesvete iskoristila je kiks do sad vodećeg Jadrana iz Ploča koji je remizirao  s Bjelovarom, te zasjela na vedeće mjesto u poretku. Zanimljivo je u tom susretu bilo da su gosti prva dva od četiri pogotka primili u trenucima dok su imali igrača više na terenu. 


U 37. minuti utakmice Kuqi je neoprezno dozvolio da mu uporni Redžepi odnese loptu s kopačke i jurne po desnom boku prema domaćim vratima. Veznjak Sesveta je sapleo s leđa napadača Grobničana i zaradio žuti karton. Budući da mu je to bio drugi gosti su nenadano stigli do igrača više. Ne samo da to nisu iskoristili već su nakon svega nekoliko minuta primili pogodak. Vukasovićeva lopta uz lijevu aut liniju pronašla je brzonogog Zoricu koji je pobjegao stoperima Grobničana. Kada se činilo da će otići s loptom gotovo u korner na njega je neoprezno startao Carlo Berković na što je na što je sudac Ivan Slunjski označio kazneni udarac za domaće koji je Mateo Topić pretvorio u vodstvo. S 1:0 otišlo se na odmor.


Nakon pet minuta nastavka uža obrana Grobničana ušla je u niz pojedinačnih pogrešaka, a Čuljak na dodavanje Abramovića ostao sam na udarcu na desetak metara i pogodio za 2:0. U 57. minuti došao je kraj svim nadama Grobničana da mogu nešto napraviti u Sesvetama. Nakon izgubljene lopte i polukontre domaćih Galešić je prekršajem za kazneni udarac zaustavio Zoricu i pritom zaradio drugi žuti karton, a Mateo Topić drugi put na utakmici savladao Berkovića s bijele točke – 3:0. Sama završnica donijela je dva efektna daljinska pogotka gostiju (Bosančić 77′ i Rupčić 87′), te između njih krasan okret i četvrti pogodak domaćih u režiji Ivana Josipa Zorice (81′), najboljeg pojedinca na utakmici.




Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account