Sesvete opravdale naslov najuspješnije momčadi druge lige u gostima, ovaj put poražen je Bjelovar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.11.2022. 9:05:23
Sesvete opravdale naslov najuspješnije momčadi druge lige u gostima, ovaj put poražen je Bjelovar

Foto: Sesvete danas, arhiva

U predzanjem jesenskom, 14. kolu 2. HNL-a u Bjelovaru, Bjelovar - Sesvete 1:3 (0:0).



Nakon prošlotjednog teškog poraza na domaćem terenu protiv Hrvaca od 3:0, Sesvećani su se potpuno resetirali, ove subote nisu imali loš dan i natrpali su mrežu domaćeg golmana Iličevića. U derbiju kola za drugo mjesto i jesenskog viceprvaka, gostujuća momčad pokazala se spremnija i bolja i potvrdila da je prošlog desetka bio samo jedan jako loš dan, te utrpala tri pogotka u mrežu domaćina.


Svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu, a prvi odmah na samom početku, a strijelac je sesvetska desetka Mateo Topić. Sedam minuta kasnije agilno i prodorno lijevo krilo Josip Ivan Zorica postiže i drugi pogodak za 2:0. Pred kraj susreta u 83. minuti evo i trećeg gola za momke Rajka Vidovića kojeg postiže Tomislav Turčin ušavši s klupe u igru desetak minuta ranije. 


Počasni pogodak za domaćina postigao je Luka Varga u posljednjim sekundama utakmice u trećoj minuti sučeve nadoknade. 


Potpuno zaslužena pobjeda Sesvećana koji su prikazali puno više od domaćina, mogli su postići još koji pogodak, a pobjedom u ovom derbiju opravdali s naslov jesenskog viceprvaka s pet bodova prednosti ispred Bjelovara.


Naredne subote u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva Sesvete na svom terenu terenu dočekuju Zrinski Jurjevac. Susret se igra 26. studenoga od 13,30 na stadionu sv. Josipa Radnika.






Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account