Sesvete su jesensku sezonu završile porazom od Jaruna

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.12.2021. 9:27:17
Sesvete su jesensku sezonu završile porazom od Jaruna

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, arhivska slika

U posljednjem, 15. kolu jesenjeg dijela prvenstva 2. HNL-a Sesvete su u subotu na Kustošiji izgubile od Jaruna 4:3 (3:1).



Jesenji dio prvenstva nogometaši Sesveta završili su porazom u gostima na stadionu NK Kustošija kod momčadi NK Jarun. 


Domaći su poveli vrlo rano, već u trećoj minuti preko Filipa Dujmovića. Sam 5 minuta kasnije Sesvećani su izjednačili prekrasnim pogotkom Patrika Mijića koji je u sredini šesnaesterca primio loptu i potom sam si nabacivši u padu na leđa volejom pogodio protivnički lijevi gornji kut gola.


Kratko je trajao taj rezultat na semaforu, jer već u 16 minuti u šesnaestercu pada Aboubacar Bamba Diarrassouba, sudac pokazuje na bijelu točku s koje je precizan Igor Jugović i u 17 minuti domaći vode s 2:1. No to nije bio kraj mukama Sesvećana. U 29.minuti lopta je nakon nespretne obrane gostiju došla do Gabrijela Groznice koji iz sredine,  dvadesetak metara od gola puca i pogađa desni donji kut Roka Klemenčića. Jarun vodi s 3:1, a to je rezultat s kojim se otišlo na odmor.


U nastavku gosti stišću, kreću u napad što rezultira smanjenjem vodstva domaćih. Robert Marijanović kojeg je trener Sesveta Branko Karačić početkom drugog poluvremena uveo u igru zajedno s Martinezom maestralno se u šesnaestercu protivnika oslobodio čak trojice čuvara, te s pet metara skroz  iskosa s lijeve pogodio suprotni kut mreže domaćih.  Ovaj je pogodak nogometašima Sesveta dao krila i tko zna kako bi završilo, da u 52. minuti Tomislav Baltić nije na cjedilu ostavio svoje suigrače, jer je unatoč tome što je već imao žuti karton nepotrebno ruši s leđa protivničkog igrača, sudac mu dosuđuje drugi žuti odnosno crveni karton i Sesvećani u jeku ofanzive prema protivničkom golu ostaju s igračem manje.


Nakon toga gosti nisu imali više snage za intenzivno jurišanje ka golu i kad se već mislilo da je konačni rezultat postavljen, pala su još dva pogotka. U 87. minuti nakon slobodnog udarca s lijeve strane iz prve sa 17 metara puca Lovro Dobrić i pogađa lijevu stranu Klemenčićevih vrata. 


Nakon samo dvije minute konačnih 4:3 postiže iz kaznenog udarca Italo Montano Cortes. Prethodno je u prodoru u šesnaesterac Jaruna  Patrika Mijića srušio Igor Jugović i sudac Domagoj Kurtović odmah je pokazao na bijelu točku. 


Nakon ove posljednje jesenske utakmice Sesvete se nalaze na 13. mjestu ispred Kustošije, Solina i Opatije.


Prvenstvo se nastavlja 12. i 13. veljače.




Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account