Završen Židakov memorijal, pobjednik AMK Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.7.2019. 10:14:51
Završen Židakov memorijal, pobjednik AMK Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Uručenjem pehara najboljima sinoć je na sportskom igralištu vugrovečke osnovne škole završen malonogometni Memorijal "Tomislav Židak".



Grupa sportskih entuzijasta iz Sportskog društva Prigorje Gornji Vugrovec i nogometni veterani Kašine, odlučili su pokrenuti malonogometni turnir naziva Memorijal "Tomislav Židak" koji bi trebao zaživjeti i prerasti u tradiciju, a sve u spomen na velikog sportskog  najvećeg hrvatskog nogometnog novinara Tomislava Židaka. 


"Jako sam sretna što su ovi dečki  uspjeli to pokrenuti i nevjerojatno je kako su to sve uspjeli izorganizirati da je sve prošlo u najboljem redu, a svaki detalj turnira kao da je bio pomno predviđen. To je profesionalno izvrsno odrađen posao. Kad je moj Tomica preminuo nadala sam se da će netko pokušati pokrenuti nešto slično, no samo su govorili da budu, da budu i ostajalo je na riječima. A kad mi je Neno Lončar Crni rekao da će u Vugrovcu organizirati turnir bila sam presretna iako pomalo skeptična, jer nisam očekivala da će doista prijeći s riječi na djela. Stoga sam zahvalna i njemu i Banu i Darku Židaku i svim ostalim dečkima na ovom nevjerojatnom događaju", u jednom nam je dahu rekla gospođa Snježana, udovica pokojnog Tomislava, dodajući da je presretna da se turnir igra upravo u njegovom rodnom kraju.


Nakon što zbog nedjeljnog nevremena turnir na kojem je sudjelovalo 16 seniorskih i 4 veteranske momčadi nije mogao biti završen u nedjelju zbog nevremena, završnica je odigrana u četvrtak u popodnevnim satima, a nagrade najboljima uručene su gotovo već po mraku, tako da su i organizator i  nazočni ravnatelj škole Vlado Vuger istaknuli da se obvezno mora postaviti rasvjeta na igralište zbog ovog, ali  drugih budućih događanja, te će takav prijedlog uputiti u Gradsku četvrt. 


Memorijalu su nazočili brojni kolege pokojnog Židaka, novinari  fotoreporteri, te urednik sportske redakcije Jutarnjeg lista Dražen Krušelj kojeg nazivaju Tomičinim nasljednikom. "Nitko ne može naslijediti Židaka, ja sam bio student kad sam ga upoznao i dakako da godi takva misao, međutim on je jedinstven u sportskom novinarstvu, a mi ostali tek moramo izgraditi svoje djelo  svoje ime, no to nije utakmica, to je samo posao", rekao nam je kolega Krušelj.


"Da, to je naša ideja, ali nevjerojatno je koliko smo dobili potpore od svakoga kome smo spomenuli što namjeravamo organizirati.  Većinom su nam pomogli sesvetski poduzetnici i obrtnici, no bilo je  većih firmi s cijelog područja grada i to nam daje podstrek da nastavimo i naredne godine, te vjerujemo da će ovo divno sportsko natjecanje zaživjeti do dugo u budućnost", rekao nam je po završetku turnira Crni


I na kraju o najboljima na turniru:


Prvo mjesto osvojila je momčad AMK Sesvete, a veliki pobjednički pehar uručila im je Snježana Židak. Drugo mjesto pripalo je momčadi Vunići  Dječi vrtić Vrapčić kojima je pehar uručio jedan od najpoznatijih sesvetskih malonogometaša Edin Dervišćaušević, dok je za treće mjesto dečkima iz momčadi Coffe team Zagreb nagradu predao legenda malonogometnog rolanja lopte Tomica Kenfelja Mašek. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ante Kuljiš iz pobjedničke ekipe odakle dolazi i najbolji strijelac Marin Ivančić. Obojici je nagrade predao legenda sesvetskog i hrvatskog malog nogometa Stjepan Pavlic, dok je nagradu za najboljeg golmana također iz AMK Sesvete predao Dražen Šemper.

Svakako treba dodati da o ozbiljnosti ovoga turnira govori i to da su susrete sudili suci Prve Hrvatske malonogometne lige Mario Blažin i Valentin Jakovac. 





Vezane vijesti
Ažurirano: 16.11.2023. 16:01:50

Create Account