Australski nogomet: Pobjeda Sesveta nad Zagreb Cvjetno Dockersima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.5.2022. 12:27:08
Australski nogomet: Pobjeda Sesveta nad Zagreb Cvjetno Dockersima

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 2. kolu Hrvatske lige australskog nogometa Sesvete Double Blues pobijedili su Zagreb Cvjetno Dockers sa 76:63.



U subotnje popodne na pomoćnom igralištu iza tribina nogometnog stadiona Sesvete u Bistričkoj, odigrano je drugo kolo Hrvatske lige australskog nogometa (HLAN) u kojem su domaćini Sesvete Double Blues savladali Zagreb Cvjetno Dockers sa 76:63. 


Sesvećani vode u poretku ovog, za naše prilike, egzotičnog sporta u kojem se na razini Hrvatske natječu tri kluba, uz dva navedena još i Zagreb Hawks.


Uz nacionalnu ligu i nacionalni kup, natjecanje se još odvija i u CEAFL-u (Central European Australian Football League) koji se igra od 2014. godine kad su u ovom regionalnom natjecanju nastupili klubovi iz Hrvatske i Austrije. Od tada do danas pojavom novih klubova u državama regije liga se sve više širi i postaje jedno od najjačih međunarodnih natjecanja u Europi.


Povremeno naši klubovi još zaigraju i u Ligi prvaka.


Utakmicu u subotu došla je pogledati i nekolicina znatiželjnika pokušavajući pri tom otkriti tajne ovog sporta koji nije više upotpunosti nepoznat kao do prije nekog kratkog vremena. Ovaj je sport u Hrvatskoj inače potpuno amaterski, a u sesvetskom klubu koji je osnovan 2014. godine, a uz kojeg od 2019. godine djeluje i ženski klub australskog nogometa Sesvete Redlegs ističu da im je prije svega najvažnija sportska vizija života, a potom i druženje na treninzima i nakon utakmica. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 5.5.2022. 13:54:55

Create Account