Brončani Franjo na ESUA Combat 2019

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.8.2019. 19:33:31
Brončani Franjo na ESUA Combat 2019

Foto: TK Orion

Sesvećanin Franjo Gucić, član TK Orion, sudjelovao je na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima na kojem je u taekwondou osvojio brončanu medalju.




Premijerno izdanje Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim sportovima, koje je održano Zagrebu proteklog vikenda okupilo je 1300 predstavnika s 404 sveučilišta iz 36 zemalja. Time je naš grad nakon Univerzijade 1987. godine, ponovo postao studenstkim sportskim srerdištem.


 Na ovom prestižnom studentskom natjecanju sudjelovao je Franjo Gucić, član TK Orion. On je u svojoj kategoriji do 87kg u taekwondou branio boje Sveučilišta u Zagrebu. Franjo je student 3. godine Stručnog studija za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta, smjer kondicijska priprema sportaša. Za Sveučilište u Zagrebu Franjo je osvojio brončanu medalju, pobijedivši predstavnika iz Španjolske, dok ga je je u polufinalu zaustavio predstavnik iz Ukraine.


Svojom brončanom medaljom zadužio je svoje sveučilište, ali se i pridružio Orionovoj kolekciji medalja sa sveučilišnih europskih igara koja uz njegovu broncu još posjeduje i zlato Antonije Žeravice, te srebro Dominika Matlekovića iz 2016. godine.


"Ponosni smo što se možemo pohvaliti velikim rezultatima od naših najmlađih uzrasta pa do starijih i što uspješne rezultate postižu naši članovi koji su ujedno i uspješni učenici i studenti", kaže trenerica TK Orion Jelena Vukas.


Uz studij, Franjo je i pripadnik Počasno zaštitne bojne, elitne vojne postrojbe Hrvatske vojske. Počasno-zaštitna bojna je pristožerna postrojba Glavnog stožera OS RH, zadužena za izvršavanje počasno - ceremonijalnih zadaća za potrebe državnog i vojnog vrha (Predsjednik Republike, Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo obrane) te zadaće zaštite i osiguranja vrhovnog zapovjednika OSRH, a neke od njegovih vojnih zadaća možete vidjeti i na fotografijama.


"S velikim ponosom nastavljamo s novom sezonom u kojoj nas očekuju mnogi novi izazovi, a nadajmo se i uspjesi", zaključuje Orionova trenerica.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account