Brončani Grga u Sesvete nam je s juniorskog taekwondo EP-a donio medalju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.8.2023. 11:44:20
Brončani Grga u Sesvete nam je s juniorskog taekwondo EP-a donio medalju

Foto: TK Orion

Grga Dugac je u jučerašnjoj borbi za treće mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu u Estoniji osvojio brončanu medalju!U proteklih nekoliko dana mladi Sesvećan Grga Dugac sudjelovao je kao član Hrvatske juniorske taekwondo reprezentacije na Europskom juniorskom prvenstvu koje je od 24. do 26. kolovoza održano u glavnom gradu Estonije u Tallinu.


U prvom kolu ga je odmah čekao Talijan, aktualni svjetski prvak iz 2022. Bila je to uzbudljiva i atraktivna borba u kojoj je Grga slavio u obje runde i to uvjerljivo. U drugom kolu je išao na prvog nositelja kategorije, predstavnika Kosova koji protiv Grge izgledao nemoćno te Grga također uzima pobjedu u obje runde. U polufinalu susreće se s predstavnikom Srbije koji je u ovom susretu bio bolji i zaustavio Grgu na velikoj bronci. 


Svom kadetskom zlatu sa EP iz 2020. Grga je tako pridodao i juniorsku broncu te sada kreće put seniora.


"Ponosni smo na Grgu koji je ovu broncu zaslužio svojim 'vojničkim' pristupom treningu i svojom predanosti prema taekwondou, uz koju ima i veliku podršku svoje obitelji na putu prema vlastitom sportskom uspjehu. U njegovu kvalitetu nikada nismo sumnjali, a sada nas trenere vesele novi izazovi u seniorskim kategorijama", izjavila je po dolasku reprezentacije u zagrebačku zračnu luku trenerica Oriona Jelena Vukas.


Hrvatska juniorska reprezentacija osvojila je sedam medalja na ovom juniorskom EP (dva zlata, srebro i četiri bronce).

"U moru hrvatskih taekwondo klubova, ponosni smo što je Orion ponovno jedan od nekoliko njih koji se s ovog prvenstva vraćaju s medaljom. Rezultat je to velikog ulaganja kluba u naše sportaše, dobre suradnje trenera (taekwondo trenera, kondicijskog trenera, psihologa) i podrške koju imamo od naših roditelja i sugrađana. Hvala svima", zaključuje Vukas.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.5.2024. 15:27:08

Create Account