Franjo Gucić, član Oriona, pripadnik HV-a i student, zajedno s Martinom Krajpl novi je stipendist Zaklade UniSport Srce

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.5.2024. 13:38:19
Franjo Gucić, član Oriona, pripadnik HV-a i student, zajedno s Martinom Krajpl novi je stipendist Zaklade UniSport Srce

Foto: HR Unisport Hrvatska

U prostorijama Hrvatskog akademskog sportskog saveza ugovor o stipendiranju potpisali su jučer najbolji hrvatski studenti-sportaši Franjo Gucić i Martina Krajpl. 
Martina Krajpl i Franjo Gucić pripadaju drugoj generaciji istaknutih studenata sportaša koji su 20. svibnja u prostorijama Hrvatskog akademskog sportskog saveza potpisali ugovor o stipendiranju iz Zaklade UniSport Srce.


Varaždinka Martina Krajpl studentica je na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, igračica prve hrvatske rukometne lige za žene u klubu ŽRK Koka te reprezentativka Sveučilišta u Zagrebu. Sa sveučilišnom ekipom tri puta je bila državna prvakinja, doprvakinja Europskih sveučilišnih igara u Lozdu 2022 i brončana na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Podgorici 2023, gdje je proglašena najboljom strijelkinjom prvenstva s 45 pogodaka, čestitajući joj, mi ćemo se malo više posvetiti našem Franji. 


U muškoj konkurenciji stipendist je Franjo Gucić, student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, član taekwondo kluba Orion te osvajač mnogobrojnih državnih i međunarodnih medalja. Između ostalog, seniorski je i studentski prvak Hrvatske, a kao član reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu osvojio je četiri europske medalje - brončanu na Europskom sveučilišnom prvenstvu 2019. i Europskim sveučilišnim igrama 2022, a brončanu i srebrnu osvojio je u dva različita sporta, kickboxingu i taekwondou, na posljednjem održanom Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima prošle godine u Zagrebu. Osim studiranja i sporta, Franjo je ujedno pripadnik Oružanih snaga RH, Počasno zaštitne bojne, elitne vojne postrojbe čija je zadaća zaštita i osiguranje Predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika te počasno ceremonijalne zadaće za potrebe državnog i vojnog vrha. 


“Zahvalan sam svima okupljenim oko Zaklade UniSport Srce što su prepoznali naš rad i trud i dodijelili nam ove stipendije koje će nam sigurno olakšati akademski i sportski put. Pozvao bih sve mlade sportaše i studente da se priključe UniSportu i da se bave sportom koji ne mora nužno biti profesionalan, a sve koji mogu da podrže rad ove Zaklade”, dodaje najbolji sportaš Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Franjo se  sprema za vrijeme Olimpijskih igara biciklom dovesti do Pariza. Isto je već napravio  kada je biciklom išao u Poljskuza vrijeme Europskih igara kako bi podržao kolege sportaše.


Hrvatski akademski sportski savez prošle je godine osnovao Zakladu UniSport Srce vođen idejom da je ulaganje u sport i obrazovanje zapravo ulaganje u bolju budućnost. Želeći osvijestiti javnosti važnost i vrijednost akademskog života i studentskog sporta, ova Zaklada zamišljena je kao simbioza srca i uma te je jedan od važnih i proaktivnih projekata koji razmišlja o dobrobiti i razvitku naše mladeži. 

Cjelokupni članak pročitajte na: Zaklada Unisport Srce.

Izvor: Zaklada UniSport SrceVezane vijesti
Ažurirano: 28.5.2024. 15:27:08

Create Account