Hrvatski boksački savez na čelu s Sesvećaninom Bonom Bošnjakom, radi punom parom usprkos nezahvalnoj situaciji izazvanoj pandemijom.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.6.2020. 17:02:14
Hrvatski boksački savez na čelu s Sesvećaninom Bonom Bošnjakom, radi punom parom usprkos nezahvalnoj situaciji izazvanoj pandemijom.

Foto: Sesvete danas

Boksači su zadnji završili s natjecanjima prije karantene zbog pandemije koronavirusa, a među prvima su se vratili na borilište nakon ublažavanje mjera.



Hrvatska reprezentacija još je sredinom ožujka, kada je situacija već postala ozbiljna, bila na olimpijskim kvalifikacijama u Londonu. Turnir je na kraju ostao nezavršen, a Olimpijske igre odgođene.


Hrvatski boks vratio se bez gledatelja, ali uz izravan televizijski prijenos drugog kola Pevex lige iz Zagrebačkog boksačkog centra na Velesajmu i uz provedene potrebne mjere zdravstvene zaštite. Boksači su uoči nastupa obavili liječnički pregled i mjerenje tjelesne temperature.


“Mi smo zadnji završili i među prvima se vratili natjecanjima. Kao što ste vidjeli borci su došli spremni, radili su i tijekom izolacije i na ring su izašli željni borbe. Mečevi su ponovno zadovoljili gledatelje svojom kvalitetom. Ovdje nema mismatcheva, borci ne padaju nakon prvog primljenog udarca, ovdje je riječ o dobro uparenim protivnicima i kvalitetnim borbama.


Sami mečevi ponovno su ponudili visoku razinu boksa. Pet jakih parova zadovoljilo je ukuse ljubitelja plemenite vještine, a u glavnom meču poluteškaš Matej Uremović po drugi je put pobijedio Nikicu Radonića.


Prije početka borbi održano je potpisivanje ugovora kojim trgovački lanac Pevex ostaje velika podrška savezu kao glavni sponzor.


 "Drago mi je da je Pevex to   uvidio i odlučio nastaviti podržavati naš rad. Njihova podrška puno nam znači kako bi savez mogao nastaviti napredovati, a boksači dobivati sve više prilika da se ostvare u ringu” izjavio je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak te dodao:

„Mi imamo vrlo ambiciozne planove za razvoj hrvatskog boksa. Idemo korak po korak naprijed, kao što smo radili i do sada. U proteklom periodu naši borci su nastupali na svjetskim i europskim prvenstvima, te olimpijskim igrama, kao i na ostalim najvećim natjecanjima u amaterskom boksu poput Svjetske boksačke lige (WSB) i AIBA Pro Boxinga.”


Uz boksačke planove, Bošnjak se u međuvremenu uključio i u političku utrku. Nalazi se na četvrtom mjestu na listi Domovinskog pokreta za 2. izbornu jedinicu, ali ga to ne sprečava da radi na razvoju boksa. 


„Do kraja godine, a i za sljedeću 2021. postoje konkretni planovi, ali oni će ovisiti i o situaciji s pandemijom. Svakako planiramo redovno održavati Pevex ligu, kao kvalitetnu platformu našim borcima da se pokažu na televiziji, a pritom i nešto zarade. Iduće godine u Beogradu bi trebalo biti održano svjetsko prvenstvo, a pratimo što će se događati s nastavkom olimpijskih kvalifikacija i samim Olimpijskim igrama u Tokiju”.



Vezane vijesti
Ažurirano: 26.7.2021. 10:24:09

Create Account