Ivana Arelić pozvana u reprezentaciju Hrvatske s kojom će sudjelovati na svjetskom prvenstvu u Azarbajžanu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.4.2023. 15:07:48
Ivana Arelić pozvana u reprezentaciju Hrvatske s kojom će sudjelovati na svjetskom prvenstvu u Azarbajžanu

Foto: TK Orion

Trenerica Oriona Jelena Vukas: "S ponosom javljamo da je 2023. već sada jedna od najuspješnijih godina od postojanja kluba- po prvi puta u povijesti Orion ima članicu koja nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu". 



Nakon Ivaninih rezultata koje je ostvarila unazad godinu dana, te je najbolje rangirana hrvatska taekwondoašica na svjetskoj rang listi u kategoriji do 62 kilograma, izbornik reprezentacije Toni Tomas pozvao je Ivanu u reprezentaciju, te će time predstavljati Hrvatsku na svjetskom prvenstvu koje će se održati krajem svibnja u Azerbajđanu.


Nakon sestara Žeravica, Jelene i Antonije (danas Vukas i Matleković) koje su nastupale na juniorskim svjetskim prvenstvima te Antonija na seniorskom Svjetskom kupu, ovo je prvi puta da Orion ima člana koji će nastupiti na Svjetskom seniorskom prvenstvu.


Mjesec dana nakon prvenstva, Ivana će nastupiti i na Europskim igrama u Poljskoj. Europske igre su rang Olimpijskih igara, ali na razini Europe. Ivana je na Europske igre izravno kvalificirana jer se nalazi među najboljih 13 Europljanki u svojoj kategoriji, no Hrvatski olimpijski odbor je u dogovoru s Hrvatskim taekwondo savezom odbio Ivanin nastup na tom natjecanju bez znanja kluba i same Ivane, te je morala na dodatne kvalifikacije u Rumunjsku gdje samo pobjednik kategorije ostvaruje nastup na Europskim igrama. Ivana je dokazala svoju vrijednost te je osvojila zlatnu medalju, a time i nastup na Europskim igrama na kojima je svakako trebala biti i bez kvalifikacija. 


U svemu tome zanimljivo je da Ivana kao i još nekoliko zagrebačkih kolega svoje sudjelovanje na ovom prvenstvu mora samostalno sufinancirati, kao i njezin trener ukoliko će ju on pratiti na SP. Trošak za sportaša je procijenjen na 2.000 €, a za trenera će biti nešto malo manji (još se ne zna točan iznos iznos za trenera). 


"Kako bi naša sportašica u pratnji svoga trenera nastupila na Svjetskom prvenstvu, potrebno nam je oko 3.500 €. Ovim putem molimo sve koji prepoznaju vrijednost Ivane kao sportašice (a dugi niz godina vjerojatno viđaju objave s njezinim uspjesima), da pomognu u prikupljanju sredstava kako bi naša sportašica bezbrižno mogla nastupiti i pokušala ostvariti što bolji rezultat", kaže nam Ivanina trenerica Jelena Vukas.


Donacija se može izvršiti na račun kluba, a podaci su:


TAEKWONDO KLUB ORION

IBAN: HR2023900011100138300

Opis plaćanja: Donacija SP


"Hvala svima koji nas i naše uspjehe prate i podržavaju dugi niz godina", zaključuje Vukas s nadom da će Sesvete podržati svoje vrhunske sportaše koji nas predstavljaju na najvećim svjetskim smotrama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account