Ivanu Arelić, brončanu s Europskog taekwondo prvenstva primila i nagradila vijećnica Ines Sosa Meštrović

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.5.2024. 14:07:50
Ivanu Arelić, brončanu s Europskog  taekwondo prvenstva primila i nagradila vijećnica Ines Sosa Meštrović

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Donedavna predsjednica VGČ Sesvete Ines Sosa Meštrović još je ranije dogovorila prijem za Ivanu Arelić koji je upriličen jučer u dvorani za sastanke VGČ Sesvete.Jedina Zagrepčanka koja je na nedavno održanom Europskom prvenstvu u taekwondou osvojila medalju jest u stvari naša Sesvećanka Ivana Arelić, pomalo samozatajna djevojka, redovna studentica kineziologije kojoj, kako je kazala, profesori malo olakšaju kada mora otputovati na neko natjecanje, pa ne mora na predavanje, ali na ispitima nema popusta i polaže ih u roku. 


Naravno da je nakon svečanog dočeka u Sesvete koji je upriličio njezin klub Orion, sada već bivša predsjednica VGČ Sesvete pozvala ju na prijem zajedno s  predstavnicima kluba, te ju odlučila nagraditi. 


Tako je Ines Sosa Meštrović, ali sada ne kao predsjednica, nego kao vijećnica VGĆ Sesvete upriličila primanje u dvorani za sastanke Vijeća gdje je uz samu Ivanu pozdravila i klupske čelnike.


"Ovo je neizmjerno veliko veselje za Sesvete i Sesvećane, jer ne osvaja se ovakva medalja svaki dan, tim više što si jedina u Grad Zagreb donijela medalju s ovog prvenstva", rekla je Sosa Meštrović nastavljajući kako su je sada sigurno neki novi mali i mladi Sesvećani počeli gledati kao svoj uzor što bi za posljedicu moglo imati da se još više djece odluče za sport, posebice taekwondo.


"Mi u gradskoj četvrti na žalost nemamo nekih mogućnosti nagrađivati ovakve sportske uspjehe, u trenutku kad sam pozvala i Ivanu i predstavnike kluba imala sam mogućnost uručiti buket cvijeća, a kako sama sa svojom vijećničkom naknadom mogu činiti što hoću, činilo mi se da je najbolji način da taj iznos uložim u sport, odnosno uručim jednoj velikoj sportašici koja je tek na početku svoje karijere, a eto u Sesvete nam već donosi velike nagrade i medalje", rekla je uz ostalo Ines Sosa Meštrović uručujući Ivani buket cvijeća i novčanu nagradu.


Ivana je zahvalila na prijemu i na nagradi, a u ime kluba to je učinila glavna trenerica Jelena Vukas. Prijem nije trajao dugo, jer je Ivana već žurila na trening, a kako smo čuli, trenira dva do tri puta dnevno, sedam dana u tjednu. 


"Da, jedino tako uz vojničku disciplinu kakvu vidim ti imaš, mogu se dohvatiti sportske visine gdje se dijele medalje i nagrade", obraćajući se Ivani rekla  je Sosa Meštrović dodajući za kraj: "Plan mi je i nadalje nagrađivati izvrsnost, naše mlade i djecu i svi su pozvani da se dokažu na području sporta ili glazbe". Vezane vijesti
Ažurirano: 28.5.2024. 15:27:08

Create Account