Karate klub Ipon najuspješniji u Hrvatskoj, imaju tri prvaka države

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.3.2022. 15:24:30
Karate klub Ipon najuspješniji u Hrvatskoj, imaju tri prvaka države

Foto: KK Ipon

Noa Rumenjak u kategoriji do 60 kg, Petra Nuić u kategoriji do 61 kg i Lucija Lesjak u kategoriji iznad 68 kg. novi su karate prvaci države. 



Proteklog je vikenda u Rijeci održano seniorsko Prvenstvo Hrvatske u karateu za 2022. godinu. Naslove prvaka Hrvatske osvojili su sesvetski karataši Karate kluba Ipon, Noa Rumenjak u kategoriji do 60 kg, Petra Nuić u kategoriji do 61 kg i Lucija Lesjak u kategoriji iznad 68 kg. Jelena Pehar, aktualna europska prvakinja do 21 godine, osvojila je  drugo mjesto. Na Prvenstvu Hrvatske za Karate klub Ipon još su nastupili Dorotea Rumenjak, Fran Vukomanović i Aleksandar Kalabić koji je zauzeo peto mjesto u kategoriji do 84 kg.


Prema postignutim rezultatima Karate klub Ipon osvojio je, po prvi put od svog osnutka, naslov najuspješnijeg karate kluba na održanom Prvenstvu Hrvatske u ukupnom poretku klubova ispred Karate kluba Virovitica, Karate kluba Samobor i Karate kluba Hercegovina iz Zagreba. 


Ovaj rezultat veliki je poticaj sesvetskim mladim karatistima koje u svibnju očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Turskoj.


Za Sesvete danas: Tomi Maslov


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2023. 13:48:18

Create Account