Leo i David Orač na finalu Plazma sportske igre mladih u Splitu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.8.2018. 10:59:22
Leo i David Orač na finalu Plazma sportske igre mladih u Splitu

Foto: Marijan Dolčić

Na državnoj završnici finalu  " Plazma Sportske igre mladih" u Splitu,  Zagreb su predstavljali Leo i David Orač igrači ŠK Vrustun 1252. iz Vurnovca, Vibor Frouth iz ŠK Zagreb, te Petra Mardešić iz ŠK Travno, javlja predsjednik ŠK Vrustun Marijan Dolčić.



Mladi šahisti iz cijele Hrvatske borili su se u Splitu za titulu Plazma državnih prvaka u šahu. Turniri su se igrali po  pravilima šaha FIDE za ubrzani šah. Tempo igre je bio 15 minuta po igraču u 5 kola i igralo se u dvije kategorije za dječake i djevojčice: 2003 .godište i mlađi i 2007 godište i mlađi. 


Počelo je dobro 1. kolo i pobjede Lea i Davida koje ih odmah vode na prvu ploču Davida kod prvog nositelja i još uvijek prejakog Ivana Trošelja iz Rijeke, te Lea na 3. ploču kod Petra Kovača iz Županje gdje obojica gube svoje partije. Treće kolo ponovno jaki protivnici ,  ovdje slabih ni nema jer su tu pobjednici iz kvalifikacija svojih gradova iz cijele Hrvatske. David igra protiv  trećeg nositelja Stjepana Damjanovića iz Strizivojne i pobjeđuje, a Leo dobiva Bartola Perka iz Čakovca. 


U 4. kolo David remizira s Filipom Martićem iz Križevaca, a Leo s Nikom Sokićem iz Nove Gradiške. Budući da se igra samo 5 kola , peto kolo odlučujuće je za dobar plasman i u slučaju pobjede obojica mogu i do medalje.  David igra s 2 nositeljem Matijom Faukovićem iz Samobora i gubi te s 2,5 boda osvaja tek 9. mjesto dok Leo igra s Filipom Martićem iz Križevaca koji ga ovaj put dobiva i uzima solidno 10. mjesto.


Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija djece u Europi.  U 22 godine postojanja okupile više od  milijun i 500 tisuća djece sportaša, a doći do i igrati u finalu lijepi je uspjeh naših kadeta  Lea i Davida Orača.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account